Pages

30 Ağustos 2012 Perşembe

Sıradaki yoğurtlu dondurmaaa!

İlk defa Berlin'de yiyip doyamadığım yoğurtlu dondurmayı döndüğümde kahve dünyasında da görünce inanılmaz sevinmiştim. Çok hafif çok ferah yedikçe doymadığım bir dondurma benim için. Diğer dondurmalar ağır geliyo bana çok fazla yiyemiyorum. Hani tarçınlı dondurma yapmıştım ya, acaba yoğurt eklesem nasıl olur dedim ve hemen denedim. Dışarıda yediklerimden hiçbir farkı yok, harika oldu :) 

Tarif aynı yine temelde, şöyle; 2,5 bardak süt, 1 bardak şeker, 1 tatlı kaşığı sahlep,  3 yemek kaşığı kadar da süzme yoğurt. Bu kadar :) 

Benim gibi sevenler varsa yapmak isterler belki diye düşündüm, afiyet olsun şimdiden :)

25 Ağustos 2012 Cumartesi

Tarçınlı Dondurma Tarifi

Evde dondurma yapmayı denemek istiyorum uzun zamandır, fırsat bulamıyorum bir türlü. Bu akşam annemin taze taze süt aldığını görünce deneyeyim hemen dedim. Bu biraz benim uydurduğum bi tarif. Gördüğüm bikaç tarifin karışımı gibi bişey. Üstelik tarçınlı yapmayı planlamıyodum son anda tarçınla güzel olur deyip ekledim :) Neyse uzatmadan geçiyorum tarife.
Malzemeler
2,5 bardak süt
1 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı sahlep
2 yumurta
dilerseniz farklı aromalarda kullanabilirsiniz. Ben dr.Oetker limon aroması kullandım.
Hı bir de toz tarçın tabi ki :)
Yapılışı
Uzun uzadıya anlatmıyorum, sıkılıyo çünkü insan uzun tarifleri okurken, çokta ahım şahım bişeyi olmadığından kolay bi tarif olduğundan kısa kesiyorum :) Süte şekeri ekleyip eriyene kadar karışıtırıyoruz. Aynı şekilde sahlepi ekliyoruz. Ocağa koyup kaynamasını beklerken 2 yumurtanın beyazını köpük olana kadar çırpıyoruz. Yumurtanın pişmemesi için azar azar ekleyip aynı anda karıştırarak ocaktan aldığımız sütlü karışıma ekliyoruz. Yarım çay kaşığı kadar tarçın ekliyoruz. Ben nerdeyse 1 tatlı kaşığı ekledim fazla gelmiş, sadece hafif aromasını vermesi yeterli olacak sanırım. Birde dediğim gibi limon aroması ekledim. Tarçınla hiç fena olmamış :) Soğumasını bekledikten sonra metal bir kapla derin dondurucuya koyuyoruz. 2-3 saatte baya kıvama geliyor zaten. Arada bir karıştırarakta eşit bi şekilde daha güzel donmasını sağlayabilirsiniz. 
Afiyet Olsun!!!

24 Ağustos 2012 Cuma

Küçük Mutluluk İpuçları!

Çok mu mutsuzsunuz, yalnız, umutsuz? Herşey üstünüze mi geliyor? Hadi şimdi önce bi ayağa kalkın, bi silkinin kendinize gelin. Artık bir yerlerden başlamalısınız, artık kendiniz için bir şeyler yapmalısınız. Mutlu olmayı siz de istiyorsunuz.O zaman bizzat tecrübe ettiğim ve moralimi düzelten, aslında birçoğunuzun da bildiği küçük mutluluk ipuçlarını görelim birlikte.

Güzel görünmek!: Makyaj, alışveriş, belki saç renginin değiştirilmesi.. Bunlar zaten moralimiz bozuk olduğunda pek çoğumuzun yaptığı şeyler. Yani işe yaradığını hep birlikte test edip gördük :)

Duş alırken müzik dinlemek!: Suyun sakinleştirici etkisinin yanında müziklede ruhunuzu beslerseniz, gerginliğinizin mutsuzluğun hafiflediğini göreceksiniz. Hatta bir süre sonra şarkıya sizde eşlik etmeye başlayabilirsiniz. Püf nokta hareketli enerji dolu müziklerin tercih edilmesi.

Yemek yapmak!: Daha önce denemediğiniz bir tarifi yapmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bir şeyle meşgul olmak düşüncelerinizin o yöne toplanmasını sağlayacaktır. Yani moralinizi bozan canınızı sıkan her ne varsa biraz olsun unutmanızı sağlayacaktır. Bir çoğunuz bilir yemek yapmak başlı başına bir terapidir zaten.

Tek başına gezmece!: Bundan kastım şu, temiz hava alabileceğiniz, ayaklarınızı suya sokabileceğiniz, yani negatif enerjinizi bırakabileceğiniz huzurlu bi ortamda bulunup kendi kendinizi dinlemek. Şehrin gürültüsü her zaman çok yorar insanı bunu biliyoruz.Bu yüzden biraz doğayla baş başa kalabilmek negatif enerjimizi atmamızı ve daha pozitif olmamızı sağlayacaktır.

Spor yapmak!: Vücudun yorulduğunda daha dingin olduğundan bahseden bi radyo programı dinlemiştim. Buyüzden insanlar bütün hafta çalışıp yoruldukları halde haftasonlarını spora ayırıyorlarmış. Ben düzenli spor yapan bi insan değilim malesef ama ter atmanın bi yorulmanın beni daha dinç yaptığının farkındayım. Spor ile birlikte sakinleşmiş ama dinç bir vücut sizi daha huzurlu hale getirecektir.

İbadet etmek!: Yani kastim meditasyon yapmak. Bunun her dinde farklı şekilleri var tabi. Herkes kendi dinine göre ibadetini yapabilir. İnanç insanı ayakta tutan en önemli duygudur. Her ne olursa olsun hangi din olursa olsun, insan bir dayanağa ihtiyaç duyar. İnançları ile daha dik durur diye düşünüyorum. Namaz kılmak, dua etmek, meditasyon yapmak, yoga vb. olabilir.. Bunlar huzur bulmanızı sağlayacaktır.

Komedi filmi izlemek!: Tabi ki sadece komedi. Çünkü gülmeye, derin düşüncelerden ve üzücü durumlardan uzak durmanız gerekiyor. Aklınızda her ne varsa ondan biraz uzaklaşmanız gerekiyor. Bu yüzden komik bir film süper olacaktır sizin için.

Tabi en önemlisi herşeye rağmen mutlu olmayı istemektir. Tüm olumsuzlukların karşısında dik durabilmek için, mutlu olmak için savaşmalısınız.

Yüzen Taşlar heykelini gördünüz mü?


Yüzen Taşlar heykeli kısa süre önce Bursa Altıparmak meydanında sergilenmeye başlanan bir heykel. Sanatı, bilimi, mühendisliği bir araya getiren bir çalışma. Heykeltraş Christian Tobin ve ekibi tarafından yapılan bu heykel Hacivat ve Karagöz'ü temsil ediyor. Almanya'da tanıtılmasının ardından, Alman televizyonu ARD Bursa'ya gelerek heykeli görüntüledi. Belgesel olarak yayınlanan heykel bir çok otorite tarafından hem sanat hem mühendislik harikası olarak nitelenirken ülkemizde de ucube olarak nitelendi. Heykeli görmeden önce bu söylenenleri duydum ve sadece iki taş parçasını mı getirmişler acaba heykel diye dedim. Ancak heykelin son halini görünce hayran kaldım. İnce bi sanat ve bilim bir araya gelmiş sade ama harika bir şey ortaya çıkarmıştı. 
Heykelin sadece üstünde hareket eden taşlarının toplam ağırlığı 15 ton ve heykellerin toplam ağırlığı 45 tondur. Bir diğer önemi de kullanılan taşların Bursa ve çevresinden toplanmış olmasıdır. Üstte hareket eden bu toplam 15 tonluk taşları sabit taşlara bağlayan bir sistem yok, sadece suyun mekanik gücü basıncıyla hareket etmeleri sağlanıyor. 

3 Ağustos 2012 Cuma

Aamir Khan


Aamir Khan, filmlerini ard arda izlediğim ve tekrar izlemeyi düşündüğüm bi aktör ve yönetmen. Bollywood filmlerinin King'i olarak adlandırılıyor. Oyunculuğunu ben de çok başarılı buldum. Fizilsek özelliklerinin sevgilimi andırıyo olmasıda sempatimi kazanmasında etkili olmuş olabilir belki biraz :p
Şimdi benim izlediğim ve tavsiye ettiğim filmlerinden bahsedeyim kısaca.

1. 3 Idiots: Son zamanlar da en çok tutan filmi bu sanırım. Özellikle öğrencilerin izlemesi tavsiye edilir. Eğitim sisteminin eksiklikleri gözler önüne serilmiş. Sanırım Hindistan'da da Türkiye'de ki gibi öğrenciler adeta bi yarış atına dönüştürülmüş durumda. Mühendislik öğrencilerine ayrıca bi tavsiye ediyorum, çünkü karakterler mühendislik öğrencisi.

2. Taare zameen par: Türkçe'ye Yerde ki yıldızlar ve ya Her çocuk özeldir olarak çevrilmiş çok dokunaklı bi film. Aamir Khan'ın filmlerinin bir özelliği sanırım bu. Aslında çok ciddiye almadığımız basit sosyal mesajlar veriliyo. Öğretmenseniz, veya çocuğunuz varsa bu filmi kesinlikle izlemelisiniz. Her çocuğun özel olduğunu hatırlamak gerek bazen.

3. Ghajini: Aslında Memento isimli filmin bir uyarlamasıymış bu. Ben izlemediğim için o konuda yorum yapamıyorum. Ama harika buldupum tekrar izlemek istediğim bi film. Aralarda ki klasik hint filmi müzik ve dans aralarıda hoşuma gitmeye başladı. Ghajini'de beğendiğim bi nokta da bu oldu sanırım.

Ayrıca 1965 doğumlu olup babamla yaşıt olmasına rağmen 25-30 yaşında gibi görünmesi de oyunculuğu açısından büyük avantaj yaratıyor kendisine.