Pages

26 Aralık 2012 Çarşamba

Yetişmeyen Tez.

İki haftada nasıl çalıp çırpmadan tez yazılır? Hiçbir fikrim yok ama yazmam gerek :/ O kadar tembelim ki aslında derin derin araştırıp yazmak istediğim halde erteleye erteleye bugüne geldim ve iki hafta içinde tez yazmam gerekiyo. Allah bana sabır versin, kolaylık versin. Ayvayı yemişim gibi geldi. Hayırlısı...


24 Aralık 2012 Pazartesi

Shantaram kitap çekilişim var :)



Shantaram severek okuduğum bir kitap. Yaklaşık 900 sayfa olmasına rağmen sıkıcı bir kitap değildi. Şimdi de bir izleyicime bu kitaptan hediye etmek istiyorum :) İzleyicim olup, fotograf ile birlikte blogunuzda duyurmanız çekilişe katılmanız için yeterli. Tabi paylaşım linkiniz ve mail adresiniz ile birlikte yorum bırakmanız gerekli bir de. Twitter ve Facebook'ta takip etmem mümkün olmadığı için hiç karıştırmıyorum onları. 
Kitaptan bazı notlar :)

"Kader, seni güldürmüyorsa, espriyi anlamadın demektir."

"Gücümüzün bir kısmının acılardan geldiği doğru değil mi? Acılar bizi güçlü kılmaz mı? Gerçek bir zorluk ve keder yaşamamış olanlarımız, diğerleri kadar kuvvetli olabilir mi? Eğer bu doğruysa, senin düşüncene göre acı çekiyorsak güçsüzüz ve güçlü olmak için acı çekmeliyiz." - düşündürücü:)

"Acı çekmek sevgimizi, özellikle de Tanrı'ya olan sevgimizi test etmenin bir yoludur."

"Korkaklık dediğimiz genellikle gafil avlanmanın bir başka adıdır, cesaret ise genellikle hazırlıklı olmaktan ibarettir."

Son Katılım tarihi de 25 Ocak 2013 olsun, sınavlarım varken çekilişi yapmam sıkıntılı olur diye biraz uzun tuttum süreyi, hem katılmak isteyen herkesi beklemiş olalım :)


23 Aralık 2012 Pazar

21 Aralıkta ne yaptım ve dahası :)

Malum doğum günümdü benim :) Romeomla güzel bi gün geçirdim. Bana çokta güzel hediyeler almış, kıpkırmızı şal ve şapka almış mesela, kırmızının tam istediğim tonu hemde :) 
Sonra, bir haftadır hasta olduğum için ( öksürüp duruyorum ) akşam tam dinlenicem dedim komşular geldi. Komşunun 3. sınıfa giden bi oğlu var, arada ders çalışmaya gelir bize ve ödevlerine yardım ederim. Ailesinin dediğine göre bu şekilde notları falan da yükselmiş çocuğun. Çocukta doğum günüm için hediye almış bana, ailesine aldırmış tabi ama kocaman bir çiçek, hani kız istemeye giderken falan götürülenler var ya onlardan :D
Sonra kocaman bir pasta, içecek, kurupasta falan da tabi.. Mum üflücekmişim mumda getirmiş :D Kırmak istemedim ben de mumda üfledim :D Çocuk gittikten sonra kardeşimin tepkisi şu; "Çakcam veledin ağzının ortasına, ne lan bu aşık olmuş sana!" :D Ben ona gülerken Romeomun tepkisi; "Bariz asılıyo bu çocuk sana, gelim dövim mi yani bacak kadar çocuğu, niye hediye almış sana..?" :D Sonuç olarak sanırım küçük bir hayranım var :D
Daha önce de bir kez Romeomla otobüse bindiğimizde küçük bi çocuk ama bu seferki daha da küçük 6-7 yaşında, yanıma gelip tanışalım mı demişti :D Ben çocukla konuşmaya çalışıyorum, benim Romeo araya girmeye çalışıyo gel benimle tanış ne senin adın falan diyo. Çocuğun cevap; "Ama ben onunla tanışmak istiyorum." :D Romeom diyo ki biri bu çocuğa kızlara asılmayı öğretmiş ama sevgilisi olanlara asılmaması gerektiğini söylememiş :D Yani ikinci çocuk vakasını yaşadık..
Şunun şirinliğine bakar mısınız ya :)

18 Aralık 2012 Salı

Agua de Annique - Sunken Soldiers Ball

Bloguma haksızlık ettiğimi düşünüyorum bazen. Uzun zamandır fazla ilgilenemiyorum da zaten. Sürekli aynı dertlerimi, sıkıcı dertlerimi buraya yazıyomuşum gibi hissediyorum. Görüldüğü gibi blogum benim dostum sırdaşım gibi olmuş ki ona haksızlık ettiğimi bile düşünüyorum :) Herneyse fazla derine dalmadan kısa kısa bazı tespitlerimden bahsedip bir de şarkı paylaşıp gidicem :)
"Ait olmadığım bir toplumsal çevrede yaşadığıma karar verdim. "
"Biri var, bi arkadaşım. Sayesinde bazı insanların iyi niyeti hiç bir zaman fark etmediklerini yada hiç bir zaman mantığını anlamadıklarını öğrendim."
"Bi tane akrabam kız var, kocaya kaçmış, lisans mezunu hem ve kaçtığı kişi de 5. kuşak falan akrabası. Bizde 7. kuşak çıkana kadar evlenilmez oysa ki. İlginç."
"Bursa çok güzel biliyo musunuz. Bilmiyosanız mutlaka görmelisiniz :) Hele de bembeyaz kar yağdığında. Büyük bi heyecanla bekliyorum yılın ilk karını. Uludağ'a yağdı tabi de şehir merkezinde yok henüz. Belkim benim doğum günümde yağarmış. İnşallah."

Bu da şarkım, çok sevdim..



13 Aralık 2012 Perşembe

Konsere gidemiyorum :/

Bumerang'tan bu güzel konsere bilet kazandım ve gidemiyorum :/ Gerçekten üzgünüm şuan.. 
Ama Bumerang'tan böyle güzel bi hediye kazanmış olmanın verdiği mutlulukta var yine, teşekkürümü de ediyorum buradan. Kısmet artık gelecek güzel çekilişlere diyelim :)

4 Aralık 2012 Salı

21 Aralık 2012

Benim doğrum günüm desem :) Yılın en uzun gecesi olma özelliğine sahip bu gün şimdi de kıyamet senaryolarıyla pek bi gündemde. Herkes doğum gününde napıcaksın diye soruyo :D Bende karanlık olucakmış, babam gece dışarı çıkmama izin vermiyo diyorum :P Napıcam olum madem karanlık olucak bende uyurum, zaten uyku benim ikinci sevgilim :D
Geçen gün anneme bi kadın 21 aralıktan sonra 3 ay karanlık olucakmış, herkes uyuyacakmış uyanabilenler hayatta kalıcakmış uyanamayanlar ölücekmiş demiş O_o  ne diyosunuz? Annem, ciddi ciddi buna inanmış öyle anlatıyo diyo. Nasıl bu kadar büyüdü bu olay yahu. Her geçen gün ortaya atılan teorilerin şiddeti korkunçluğuda artıyor :) Hadi hayırlısı :)
Doğum günümü kutlamayı unutmayın ha :P



Büyük Bir Mücadeleye Tanık Olmaya Hazır mısın?


Red Bull’un 2006’dan bu yana 5 kıtada, 17'den fazla ülkede, o ülkenin ünlü gruplarıyla SoundClash adı altında gerçekleştirdiği müzikal çarpışma ilk kez Türkiye’de düzenlenecek. Bu güne kadar Snoop Dog ve Erykah Badu gibi önemli isimlerin sahne aldığı SoundClash, 14 Aralık 2012 Cuma günü Küçükçiftlik Parkı’nda Athena ve MaNga’nın çarpışmasıyla gerçekleşecek. Anadolu ozanlarının geleneksel çarpışmalarına benzeyen bu etkinlik, modern dünyanın farklı seslerine kulak verilecek ve en iyi olan alkışlarla seçilecek.

Seyircilerin ortada olacağı 2 ayrı sahnenin heyecanı körüklediği, 4 raunttan oluşacak bu müzikal çarpışmayı siz de yaşamak istiyorsanız yerinizi ayırtmayı unutmayın.

Konuşmaya dahil olmak için: #rbsoundclash’i takip edebilirsiniz.


Bir bumads advertorial içeriğidir.