Pages

28 Nisan 2013 Pazar

Happy Box!

Üzerinden uzuunca bi zaman geçti ve herkes happy box yazısını yazmışken ben hala yazmadım :/ Sınavlarım geçti ama sıkıntısı geçmedi henüz. Okulu uzatmış son sınıf öğrencilerinin ortak psikolojisi içindeyim ve kendi kendime arada bir depresyona giriyorum yine kendi kendime normale dönüyorum :) Birikmiş bir sürü işim var ama hiçbirini yapasım yok. Gücüm yok gibi.. Hemen emekli olup, bi sahip kasabasına yerleşmek istiyorum hatta, o derece :) Neyse çok uzattım. Happy box yazısı oysa ki bu..
Kargocu gelipte arabada kutumu bulamayınca eyvah dedim benim kutu kayboldu galiba ama bulmuşlar getirdiler sonradan. Nasıl bi heyecanla açtım anlatamam :) Hgk Günlükleri dopdolu bi kutu hazırlamış benim için, şimdi fotograflarda da göreceğiniz üzere..


Ne kadar dağınık fotograflamışım :/ Şimdiyse tekrar çekmem mümkün değil..


Şu notalı kağıt mendil inanılmaz sevinmeme sebep oldu. Kesinlikle kullanmaya kıyamam, burnumu falan silemem ben ona :) Ama bakıp bakıp mutlu olurum yani, çok sevdim :) 
Dalan d'olive el kreminin bu kadar harika olacağı aklımın ucundan geçmezdi. Neredeyse yarısı bitti bile :) Makyajdan önce sürünce de çok iyi oluyo, biraz katı bi yapısı var ve üzerine ne sürersem süreyim (fondöten, pudra gibi..) daha kalıcı oluyo gibi hissediyorum :)


Hiç bu tonlarda ojem olmamıştı. Bende Golden Rose'dan mavi tonlarında iki oje seçmiştim Hgk Günlükleri için. Farklı renkleri değişmiş gibi olduk :)
El kremine ihtiyacım vardı gerçekten, ben almadan Hgk Günlükleri yetişti, iki tane daha el kremim var "Dalan d'olive" dışında :)
O mini rimel de yeşil ayrıca :O Siyah dışında başka bi renkte rimel denememiştim daha önce :)


Tatlı happy box'a da bayıldım. İçine ne koysam diye düşünüyorum, çok cici bi kutu... Çikolatalarsa çoktaan bitti :)
Fincanın beyazından vardı bende, bi rengi daha olmuş oldu :) Çanta da gerçekten çok küçükmüş bu arada :P


Saksılar çok şiriiin. Ama bişeyler ekmek için çok küçük :/ Oysa ki çiçek olmasa da bişeyler ekip yetiştirmeyi severim. Şuan çeri domates, küçük top havuç, fesleğen ve adaçayım var mesela :)
Bu saksılarıda makyaj malzemelerimi koymak için kullanmaya karar verdim. Göz kalemi rimel vb. malzemeleri yerleştirdim.


Ben uçlu kalem kullanmaktan pek hazetmiyorum, ya hemencik bozuyorum en kalitelisini bile, yada kaybediyorum. Bu yüzden ya tükenmez kalem falan kullanıyorum yada kurşun kalem. Pembe ve mor kalpli kalemlere de çok sevindim yani :)

Herbiri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum Hgk Günlükleri'ne. Beni gerçekten sevindiren bi etkinlik oldu, hem de yeni bi blog arkadaşım oldu :) Doğrusu endişelerim yok değildi ama sorunsuz harika bi etkinlikti ve bu sebeple Melodram'a da teşekkür etmek gerek :)

17 Nisan 2013 Çarşamba

Türkçe Kitap Kampanyası!

Bulgaristan'da Türklerin çoğunlukta yaşadığı yerlerde, Türk öğrenci sayısının fazla olduğu okullarda bile kitap sayısı çok az farklı sebepler ile. Orada öğretmenlik yapan aynı zamanda kütüphanede çalışan bi tanıdığımız ile görüştük ve kitap sıkıntısı çektiklerini, bağışa çok sevineceklerini öğrendik. Türk çocuklarının kültürlerini unutmalarını istemiyoruz, mümkün olduğunca Türklükten uzak yetiştirilmeye çalışılıyorlar. İstedikleri halde Türkçe kitap bulup okuyamıyorlar. Biz kendimizce gönderebildiğimiz kadar kitap göndericez, belki destek olmak isteyenler olur diye duyurmak istedim buradan da :) Çocuk kitapları, hikaye kitapları, roman vs. olabilir...
miladannotlar@gmail.com adresimi kullanarak iletişime geçebilirsiniz isterseniz. Ortalama bi hafta sonra falan göndermeyi düşünüyoruz.

14 Nisan 2013 Pazar

Ta daaammm:) Sonunda bitti:)

Hani benim yeni uğraşlarım vardı ya :) Hıh işte onlar bitti, dün İkea'da bu beyaz çerçeveleri de gayet uygun fiyata bulunca hemen aldım öyle fotografladım. Şimdi yenileri için araştırma yapıyorum, sanırım gidip biraz daha çerçeve almam gerekicek :)Bunlar üçlü set aslında birde çok güzel parfüm şişesi var ama şablon çok sorunlu, sinir olup yarıda bıraktım, sınavlar geçince anlayamadığım yerleri kafama göre yapıp bitircem sanırım onuda. Şu anahtarın üstü de boş kaldı, oraya da bişeyler ekleyeyim diyorum, orjinalinde çerçevesi yuvarlak olduğu için bende öyle çerçeve alırım diye düşünüp ekleme falan yapmamıştım. Eğer vizelerden fırsat bulursam happy box içinde ufacık bişeyler hazırlamak istiyorum. Umarım fırsat bulurum..



Yapamadığım parfüm şişeside şu, bitince çok güzel olcak eminim ama zamana ihtiyacım var azıcık..



11 Nisan 2013 Perşembe

İnternet-Kitap Alışverişi-Tecrübelerim


Kitap alışverişlerim ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak istiyorum sizlerle. Çünkü gerçekten övgüyü hak eden ve etmeyen siteler var. Yaşadığım sipariş sorunu üzerine yazmam gerektiğini düşündüm. Almayı planladığım iki kitap vardı. İki farklı sitede fiyat karşılaştırması yaptım. Genelde alışveriş yaptığım ve memnun olduğum kitapyurdu.com ve kitap fuarında elime tutuşturulan broşürde görüp denemek istediğim kitapsihirbazi.com'da. Kargosuyla birlikte kitapyurdu.com'da 47tl tutuyordu, kitapsihirbazi.com'da ise 40tl. Kitapsihirbazi.com'da karar kıldım ve siparişimi verdim. Ancak ödemede sorun oldu, kart onaylanmadı bir türlü, bende mesaj yazdım sorun ne olabilir diye. Hemen telefonla arayıp yardımcı oldular, bende ne kadar ilgililer ya falan diyorum. Sorun çözüldü siparişimi verdim ancak sayfayı yenileyip bilgileri tekrar girdim ve 20 lira olan kitap 23 lira olmuştu birden yani 40 yerine 43tl ödedim. İnsan kendini aptal yerine koyulmuş gibi hissetmiyor değil. Neyse dedim siparişimi tamamladım ve tekrar mesaj yazdım. Cevap gelmedi. Siparişimin üzerinden 6 gün geçti, yarın 7. gün olacak ve hala tedarik sürecinde görünüyor. Sıkça sorulan sorularda da ne kadar sürede siparişin ulaşacağı sorusuna cevap vermişler, 3 gün diyor. Yine mesaj yazdım ancak cevap geleceğini sanmıyorum. Umarım geçte olsa kitaplarım elime ulaşır. 
Oysa kitapyurdu.com'da bugüne kadar  hiç sorun yaşamadım. Süre bazen uzayabiliyor ama kitabı sipariş ederken zaten görüyorsunuz kitabın ne kadar sürede temin edileceğini. Zarar görmeyecek şekilde paketlenmiş halde gönderiliyor kitaplar.
Bir de bu siparişten sonra dikkatimi çeken pttkitap.com oldu. Daha güvenilir göründüğünü söyleyebilirim. Fiyatlar gayet uygun ama asıl güzelliği 10tl üzeri siparişte kargonun ücretsiz olması. Yani ben aynı kitapları oradan alsaydım 37 lira ödeyecektim. Sonraki alışverişimde pttkitap.com'u denemek istiyorum.
Burada asıl mesele fiyatta değil aslında, çok sayıda kitap almıyorsanız büyük fiyat farkları olmuyor sonuçta görüldüğü gibi 37 ve 47 lira arasında değişti söylediğim fiyatlar. Ama mesele aptal yerine konmak. Kitapsihirbazi.com konusunda resmen sinirliyim. Son anda fiyat değişmesini geçtim, ki orada aslında şüphelenmem de gerekirdi, ödemede hemen arayan kişi niye sonra dönmedi. Ama numarası var tabi, ulaşabilirsem yarın aramayı düşünüyorum. 

3 Nisan 2013 Çarşamba

Bir plak hikayesi..

Bursalı başarılı bir avukat aniden kanser olduğunu öğreniyor. Henüz 28-29 yaşlarında ve bekardır. Tahminen 1990'ların başlarından söz ediliyor. Ölümcül hastalığını kimseye söylememe kararı alan avukat, kitapları ve çok sevdiği plaklarını çalışma odasında bırakıp, odasını da kilitliyor ve kimseye bir şey söylemeden, anne babasına, abisine hastalığından dahi bahsetmeden ortadan kayboluyor. Kimsenin anlam veremediği olay 17 yıl sonra kapıya gelen polislerin, genç adamın Yalova'da bir dairede tek başına ölmüş olarak bulunduğunu söylemeleri ile anlaşılıyor. O zamana kadar geri döneceğine inanan abi odaya dokunmamışken kardeşinin ölüm haberi ile odayı boşaltıyor. Oda da Bach, Mozart, Beethoven gibi klasik müzik ustalarının eserlerinden oluşan 30 plaklık bir seri ortaya çıkıyor. 1960'lara ait seri Milano'dan getirilmiş ve bir kez bile iğne değmemiş. Serinin birincisi olan Bach plağı genç adamın abisi tarafından bir kaç kez dinlenmeye çalışılmış ancak kardeşinin acısına dayanamadığından plakları elden çıkarmaya karar vermiş. 3-4 yıl önce plaklar bir sahafa 1200tl'ye bırakılmış. Sahafta şimdi 3000tl'den satıyor. Hikayesi olan bu seriye geçenlerde denk geldik. Eski olan her şeyin böyle ilginç hikayeleri var ama hepsini bilemiyoruz maalesef..  

2 Nisan 2013 Salı

Stonebabe Mim!

Stonebabe blogunun sahibi sevgili Cansu beni mimlemişti ve üzerinden bi hafta falan geçti, ancak yazabiliyorum. Geçikme için çok çok özür dilerim kendisinden :)

1.Ulaşmayı hayal ettiginiz şey ?
Ulaşmayı hayal ettiğim tek bir şey yok, çünkü bişeyi hedefleyip sonra ona ulaştığımda "ee şimdi napıcam?" gibi bi psikolojiye giriyorum, o yüzden benim hayal ettiklerim çoktur. Bi tanesi mümkün olduğunca çok ülke gezmek. Ay bide tabi öncelikle iyi derecede İngilizce sonra da Almanca öğrenmek. Keşke herkes Türkçe öğrense de ben başkalarının dilini öğrenmek zorunda kalmasam. Herkes Türkçe konuşsa :)
2.Google 'da sık sık aradıgınız ifadeler nelerdir ?
Bu çok sık değişim gösterir ki bende, o ara kafama ne taktıysam onu ararım. Mesela son zamanlarda etamin işleme için şablon arıyodum, Türk ve yabancı özellikle Rus sitelerini talan ettim, sağlam bi şablon arşivim var :) İsteyen olursa çekinmesin söylesin yani :p
3.Basında ve Sosyal medyada izlemeyi sevdiğiniz türde insanlar ve organizasyonlar nelerdir ?
Bilemedim ben buna ne diyeceğimi ama iyi niyetle yapılmış olan işler başarılı oluyo onu biliyorum. Bloglarda izleyici sayısını arttırmak için dönen oyunlar hoşuma gitmiyo mesela.. 
4.Paranızı en çok ödemekten korkmadığınız şey nedir ?
Kitaplar, plaklar.. 
5.Hayatınızı daha iyiye götürmenize yardımcı olacak bi bilgi versem hangi konu hakkında bilgi sahibi olmak istersiniz ?
Bazen zamanı hızlandırırken, bazende yavaşlatmanın sırrını verebilirsin mesela:p Sevdiğimiz, mutlu olduğumuz anlar daha uzun sürsün..

İsteyen herkesi mimledimm! :)