Pages

31 Ekim 2013 Perşembe

Bilgisayarim bozuk ama gozlerim bozuk degilmis :))


Uzuun zamandir yazamiyorum yazamiyorum sinir oluyorum ya, bilgisayarim bozuldu cunku. Tabletten yazmakta oldukca zor geliyo dogrusu. Bikac tarif var paylasmak istedigim, aslinda fotolari bile hazir ama gel gor ki cok zor tabletten istedigim duzenlemeleri yapmak. Neyseee azmedip yazmaya devam ediyorum :)
Bugun goz kontrolu icin doktora gittim, bi 5-6 yil once uzun sure gozluk kullanip 'yeter kullanmicam artik' deyip birakmistim. Neyse gittim hasteneye, oncelikle goz olcumu yapilacakmis. Ben de makyaj yapip gittim hic bir sorun cikmayacagini dusunerek. Ama dusundugum gibi olmadi, teyze dediki makyajini cikarman lazim. Yanimda hicbisey yok makyajimi cikarabilecegim, ıslak mendil hep yanimda olur ama sansima oda yoktu. Teyzede konusuyo bilmis bilmis,pecete uzatiyo suyla islat cikar oyle diyo :) Allam yareppim ya, yapcak bisey de yok doktor siramda geliyo, azicik kiyisindan kiyisindan cikarsam yeter belki diyorum. Ama islatilmis peceteyle makyaj mi cikar ya :D İyice boyle bulastirdim gozume, baktim olcak gibi degil disarda bekleyen Romeom'a dedim kos bana islak mendil bul, cok fenayim. Sasirdi yavriim yazik noluyo diyo, gozlerim olmus panda gibi :D Neyse ki arabada varmis hemencicik getirdi Romeom da islak mendille cikardim makyajimi. Hic beklemeden doktorun yanina gectim sonra, adam diyoki niye geldin. E dedim gozlerim bozuk, kitap okurken zorlaniyorum ve uzun sure kullandigim gozlugu keyfi biraktim falan. Bir iki harf okuttu gozlukluk bi durumun yok dedi. İyi dedim ama icime kurt dustu, gozluk camlarini kontrol ettirdik optikte. 2 numaraymis o zaman kullandigim gozluklerim. Bu durumda ya gozlerim kendiliginden duzeldi, iyilesti, ya onceden bana hep yanlis gozluk verildi, ya da bu doktor problemli.. Ben de bu sefer tavsiye uzerine baska bi doktora gidicem ki icim rahatlasin.
 Simdilik yazicaklarim bu kadar, muhtemelen uzun sure de yazamicam. Nitelikli biseyler yazamicam en azindan :/ Rahat rahat blog okuyamamkta cok sinir bozucu ayrica..
...

15 Ekim 2013 Salı

Mim Varmış :)


Sevgili rengarenkyakamoz beni mimlemiş, çok teşekkür ediyorum. Her zaman ki gibi biraz geç yazıyorum :) Bakalım neymiş sorular..

* Blogunuzun adı?
Kusura bakmayın ama çok yersiz bir soru olmuş bu. Neysee "Mila'dan Notlar" gördüğünüz üzere :)
*Hangi ilde yaşıyorsunuz?
Bursa
*Blogger buluşmalarına katıldınız mı?
Hayır katılmadım. Aslında hep derip blogger buluşması olsun Bursalı bloggerlarla tanışalım diye ama geçenlerde vardı kararsız kaldım katılma konusunda. Ben İzmir'deyken katılımı bildirmek gerekiyordu bide, ben de biraz umursamaz davranınca öyle kaynadı geçti katılamadan :)
*Bulunduğunuz ilde Blogger buluşması olsa katılmak ister miydiniz?
Sonrakilere katılmayı istiyorum evet.
*Sizce bir Blogger buluşma etkinliği nasıl olmalı?
Bilemiyorum valla katılmadığım için daha önce :) Fikir yürütmek gerekirse de sanırım katılımcılar çok önemli, yani Blogger'ların iyi niyeti, samimiyeti etkinliği güzelleştirir ve tabi sponsorlar olursa da renk katılmış olur :)

Vee sadece Akmayan Göz Kalemi'ni mimliyorum:)
 Hem mim sever kendisi hem de ilgileneceği bir konu :)


10 Ekim 2013 Perşembe

Taiwan Düğün Fotografı Çekimi-Güzel fikir!

Discovery'de bir program izledim geçenlerde. Bayıldım resmen. Keşke dedim Türkiye'de de olsa böyle bir uygulama ya da varsa ben neden hiç duymadım :) Hemen anlatayım olayı. 

Konu; bizde düğün günü, kına gecesinin yorgunluğu, düğün telaşı ve gerginliği altında, düğünün hemen öncesinde yapılan fotograf çekimleri. Hele de benim gibi fotojenik bi insan değilseniz, hele de yine benim gibi aşırı gergin stresli bir insansanız, kesin eziyet olur o gün ve muhtemelen fotografları görmek istemem bile ben :)

İzlediğim programda ise şöyleydi. Taiwan'da düğün fotografları çeken bir şirket tanıtılıyor. Ünlü markaların katalog çekimleri yapılacakmış gibi hazırlanmış farklı konseptlerde pek çok studio var binada. İnanılmaz güzeller. Sadece kapalı alan çekimleri değil tabi ki, en güzel doğal güzelliklere sahip bölgelerde, tarihi mekanlarda, masmavi harika bir sahilde örneğin ya da okyanus manzaralı bir kayalıkta yapılan çekimlerde var..

Benim bayıldığım bir noktada kocaman bir oda dolusu gelinliğin olması ve sizin istediğiniz kadar gelinlik ile fotograf çektirebiliyor olmanız. Her birine uygun saç makyaj da yine aynı yerde yapılıyor. Fotograf çekilecek konsepte göre hazırlanıyorsunuz. Mesela izlediğimde sahil fotografları için önü kısa arkası uzun çok hoş bir gelinlik giymişti gelin adayı. Kayalıklarda da uçuşan tül etekli bir gelinlik.. 

Taiwan'lılar kadar yabancılar da ilgi gösteriyormuş bu olaya ve sırf fotograf çekimi için Taiwan'a gidiyorlarmış. Genelde düğünden 5-6 ay önce yapıyorlarmış çekimleri, henüz telaşa kapılmamışken kafaları rahatken :)

*Öncelikle pek çok gelinlik ile fotograf çektiriyorsunuz ki bence güzel fikir, hem düğün öncesinde fotograflarda ne tip modellerin üzerinizde nasıl durduğunu daha bir net görmüş olursunuz. Bir daha gelinlik giymemek üzere evlendiğimizi düşünürsek, gelinlik giymek için zaten bir şansımız var :)

*Düğünden çok çok erken yapılıyo olması fotografların kalitesini arttıracaktır bence. Kendi açımdan düşünüyorum bunu. Çok gergin ve fotojenik olmayan bir insan olduğumdan, telaşa kapılmadan önce daha rahat fotograf çektiririm diye düşünüyorum. 

*Türkiye'de son zamanlarda genç fotografçılar daha yaratıcı işler çıkarmaya başladılar gerçi ama yine de bu daha cazip bir sistem. Model, oyuncu, sanatçı vb. ünlü biri değilseniz muhtemelen çektirmeyeceğiniz fotograflarınız oluyor :)

*Bir artı yanı da bence ücreti. Fotograf çekimi, saç, makyaj vb. tüm hazırlık aşamaları ile birlikte 1.500 dolar. Bence uygun bir fiyat böyle bir çekim için. Umarım Romeomu kandırıp böyle bir çekim yaptırabilirim bende. Gerçi o benden daha heveslidir farklı şeylere :) Türkiye'de bunun örneği var mı bilemiyorum dediğim gibi ama yoksa da kesinlikle olmalı :)

Ne yazık ki ne bir fotograf ne bir isim bulabildim programı da yarım yamalak izlediğimden. Bilenleriniz varsa paylaşsın lütfen :)

*Bu konudan yakında evleneceğim izlenimi yaratmayayım görünürde yok öyle bir ihtimal :)


Burada poza değil gelinliğe dikkatinizi çekerim. Kış gelini olacak olanlar varsa bence güzel model yani :)

4 Ekim 2013 Cuma

Postcrossing!

Geç bile kaldığım bir olay Postcrossing. Bir çoğunuz biliyordur, rastgele farklı ülkelere kartpostal gönderilip, yine rastgele farklı ülkelerden kartpostal alınan bir sistem. Ben göndereli uzun zaman olmuştu, acaba bana kart gelmeyecek mi derken bugün iki tane kartpostal aldım :) 
Bu New Orleans'tan gelen kartım. Colette göndermiş :) Orada sıcaklık 31 dereceymiş yazdığında yani 24 eylülde. Katrina Kasırgası'nda evleri çok zarar görmüş ama kasırgadan sonra geri dönüp evlerini onarmışlar ve orada yaşamaya devam ediyorlarmış. Sonbahar bahçeleri varmış ve orada yetiştirdikleri bitkileri.. Sonbahar bahçesiyle kastetmek istediği nedir farklı bir şey mi bilemiyorum :) Ve ayrıca New Orleans müziği ve yemekleri ile tanınırmış.

Bu kartım İrlanda, Waterford'tan. Rehmound sanırım yazan kişinin ismi. Yazısını okumakta çok güçlük çektim o yüzden isminden de emin değilim :) Bir kez Türkiye'ye Kuşadası'na geldiğini, Türkiye'nin çok güzel ama çok sıcak olduğunu yazmış. Waterford'un genel İrlanda havasında olduğu gibi kapalı yağmurlu olduğunu söylemiş. Ve Waterford, İrlanda'nın beşinci şehriymiş sırasıyla Dublin, Cork, Galway ve Limerick'ten sonra.

Daha çok kartpostalım olsun istiyorum. Özellikle de Çin ve Japonya'dan istiyorum. Harika kartpostallar gördüm gönderilmiş :) Siz de Postcrossing yapmak isterseniz siteye bir göz atın :)