Pages

31 Aralık 2013 Salı

Nice Mutlu Seneleree..

"Bazı anlarda cesaretim kırılıveriyor. Bir uçurtmaya, gözlerimi ayırmadan uzunca bir süre bakabilecek cesareti bulamıyorum kendimde. Uçurtmanın dengesi bozulacak, kuyruğu dolanacak ya da ipi kopacak gibi geliyor. Bir şeyler iyi gitmediğinde ve tüm bunlar üstüste geldiğinde, insan, bundan böyle yaşananların ve yaşanması muhtemel olayların kötülükten başka bir şey getirmeyeceği hissine kapılıyor. Bir adım sonrasında toprağın ayaklarının altından kayıp gideceğini düşünmek gibi bir his bu. Her adımı boşluğa atmak gibi.."
*Ve Sen Kuş Olur Gidersin / Tarık Tufan
2014 yılının bu hissi benden almasını diliyorum. 
2013 yılından herkes çok şikayetçiydi. Kime sorsan iyi ki bitti diyor. 2014 yılının hepimize güzellikler getirmesini, hayallerimizin gerçek olmasını, herşeyden önce huzur dolu bir yıl olmasını diliyorum hepimiz için.
Bir de söylemeden geçemiyorum, sosyal medyada "Merry Christmas" ile "Happy New Year" ı birbirine karıştıranlar var. Bi öğreninde yazın Allah aşkına. Bayramda büyükleri ziyareti, el öpmeyi bilmez Christmas kutluyor..
Haydi nice mutlu senelereee :)



http://miladannotlar.blogspot.com.tr/

26 Aralık 2013 Perşembe

lste Çekilisimin Kazananııı.. :)

Çok uzun sürdü kontrol etmem biliyorum ama gerçekten zor oluyormuş, katılımda gayet güzeldi^^ Toplam 562 geçerli hak vardı. Tekrar tekrar yorum yazanlar, beni niye çekilişe kabul etmiyorsunuz niye yorumumu yayınlamıyorsunuz diyenler, paylaşımları yapmamış veya silmiş olanlar vardı. Geçerli hakların yarısı kadar da geçersiz hak vardı ve onları eleyince 562 hak kaldı. Bunların arasından gerçekleştirdiğim çekilişimin kazananı daaa...


"Emel" oldu :)


Çok tebrik ediyorum kendisini, mail atıyorum hemencik^^



http://miladannotlar.blogspot.com.tr/

23 Aralık 2013 Pazartesi

Postcrossing-Yeniler

Son zamanlarda harika kartlar aldım yine Postcrossing sayesinde. Ama bir tane de sevgili Akmayan Göz Kalemi blogunun yazarından geldi :) Takip edenler bilir, çok gezen bir kişilik kendisi. Dün konuştuğumuzda Lima'da olduğunu söyledi. Takip edebildiğim kadarıyla öncesinde Bolivya, Arjantin, Brezilya'daydı :) Bana bu kartı Arjantin'den Buenos Aires'ten göndermiş. Arkasına da İspanyolcasını konuşturarak bir şeyler karalamış:) Koleksiyonumuza farklı bir kart eklenmiş oldu. Farklı boyutlarda kartlar aldım ama yuvarlak hiç kart görmemiştim bile, çok hoş^^Çok mutlu etti beni..

Bu inekli çayırlı kart ise Çin'den :D Çin'den kart almak istediğimi söylemiştim ama kastettiğim beklediğim Milka inekleri değildi :D Kartı gönderen kişi Greta.

 Bu kart Rusya'dan geliyor ve en sevdiklerimden. Irina göndermiş ve gönderdiğinde orada sonbahar olduğunu ama havanın her gün biraz daha soğuduğunu söylemiş. Pulları da çok hoş, şimdi yazarken keşke onları da çekseydim dedim.. Sanki doğa ana kar örtüsünü seriyormuş gibi ne kadar güzel bir kart ya, gerçekten en sevdiklerimden biri bu :))

Tahmin edeceğiniz gibi bu kart Amerika'dan. Bristol, Connecticut'tan Jim göndermiş. Kartı gönderdiği gün orada yerel seçimler varmış, oy kullananlara verdikleri bir sticker'ı da kartın arkasına yapıştırmış. "I voted" yazıyor üzerinde. Bunun da pulları harika. Sanırım pullar için de ayrı bir yazı yazmalıyım. Neredeyse pulları kartlardan çok seviyorum :) 5 adet pul var bu kartın arkasında, her biri ayrı güzel :)














http://miladannotlar.blogspot.com.tr/

21 Aralık 2013 Cumartesi

Çekilisim bitti!

Evet çekilişim sona erdi ve kontrollere başladım, biraz uzun sürecek gibi ama elimden geldiğince hızlı kontrol ediyorum, ben de kazananı öğrenmek için sabırsızlanıyorum :) 



Bunun dışında dedem rahatsızlandı ve bir haftadır hastanedeyim, yanında kaldım ve gerçekten hastaneye düşürmesin Allah kimseyi. Hastalar için de zor, refakatçiler için de zor :) Nihayet taburcu oldu dedeciğim dün sabah ama kontrole gidilecek bir hafta sonra ve ameliyat olup olmayacağına karar verilecek. Safra kesesi iltihabıydı sorunu, tedaviyle kurutultu iltihap ancak taşlar sebebiyle yineleyebilirmiş falan.. Umarım ameliyat gerekmez.

Ayrıca bugün benim doğum günüm :) Yılın en uzun gecesi yani 21 aralık günü. Sevgilimle güzel bir gün geçirdik. Gerçi bize her gün güzel, o yanımda olsun yeter. Dikişe merakım olduğundan bana dikiş makinesi almış :) Hani şu küçük portatif olanlar var ya, onlardan ama oldukça özellikli güzel bişey, çok beğendim. Hemen kumaşçılara koşasım var :) Ne dikeceğimi bilmiyorum ama kumaş alasım var :)


http://miladannotlar.blogspot.com.tr/
 

12 Aralık 2013 Perşembe

En Güzel Çekilis

Son zamanlarda merak saldığım şu çarpı işi konusu var ya, onunla ilgili araştırma yaparken harika bir blogla karşılaştım. "Lavanta Bahçesi" Hatta bir de çekilişi olduğunu görünce inanamadım :) Şansım az bile olsa katılmak istedim. Çünkü çok fazla katılan var :) Hediye ise şu gördüğünüz çarpı işi desen kitabı. Senede bir çıkarmış ve bu sene konusu "Fransa'da bir tur" imiş. Çekilişe son katılım 15 Aralık.

Olur da bana çıkarsa hem yeni yıl hediyesi olacak hem doğum günü:) Ay hadi inşallah bana çıksın ya.. olmadı arayıp bulup alırım napayım :))
Ayrıca bu güzel sayfanın sahibi harika paylaşımlarda bulunuyor, fotograflarla dekorasyon önerilerini ve daha pek çok şeyi takip edebilirsiniz. Ben zevkine bayıldığımı söylemeliyim :)




http://miladannotlar.blogspot.com.tr/

4 Aralık 2013 Çarşamba

Truffle Tarifi: En sevdiğim



En son Romeom'a doğum gününde yapınca son kalan bir kaç taneyi fotoğrafladım, tarifi paylaşmak için. Ama asıl süslü kutuyu çekmeyi unutmuşum. Truffle şimdiye kadar sevmeyeni beğenmeyeni duymadığım bir tatlı. Bir kere çikolata ağırlıklı bir lezzetin sevilmemesi mümkün değil :) Romeom da bayılıyor, mümkün olduğunca yapmaya çalışıyorum ben de. Çok farklı tarifler mevcut tabi bunda da ama ben kendimce sevdiğim, severek yapıp severek yediğim tarifi paylaşıyorum. Sanırım en kolay truffle tarifi bu :) Çok kolaycı bir insan olduğumdan, tariflerin kolaylarını seçiyorum sanırım :) Ama hem lezzetli hem kolay olanlarını, püf nokta bu :)
Tarife geçecek olursak malzemeler şöyle;
*6 dilim kakaolu kek
*200ml sıvı krema
*250gr çikolata
+süsleme de kullanmak üzere yaklaşık bir paket daha çikolata eklenebilir.
Gelelim yapım aşamasına;
*Öncelikle kremayı benmari denilen şekilde kaynatıyoruz. Yani bir kapta su kaynarken kremayı başka bir kapta kaynayan suyun üzerinde kaynatıyoruz. Cümle çok mu karışık oldu? Yok yok olmadı, zaten o kadar çok yemek programı falan var ki 5 yaşındaki çocuğa sorsan anlatır benmariyi jülyen kesmeyi :) 
*Krema ısınırken çikolataları hemen bir kaç parçaya ayırıyoruz. Krema kaynama noktasına gelince çikolataları atıyoruz içine. Bu aşamada ocak en düşük ayarda olursa iyi olur. Karıştırarak krema ve çikolataya birleştiriyoruz. 
*Dilim kekleri robot yardımıyla yada el ile ufalıyoruz. Her ikisi de kolay oluyor, tercih size kalmış.
Son olarak kekleri de, çikolata krema karışımına ekliyoruz. Güzelce karıştırıp dolaba koyuyoruz en az 1-2 saat beklemek üzere.
*Çikolatalar bitter olmak zorunda değil, hatta bence sütlü fındıklı falan değişik çikolatalar kullanılabilir. 3 paket alıyorum mesela ben, bir sütlü, bir bitter, bir fındıklı şeklinde.. Yada şu da olabilir; sütlü veya bitter alırsınız çikolataları ama karışıma dolaba koymadan önce fındık fıstık bir şeyler ekleyebilirsiniz.

*Karışımı dolaptan aldıktan sonra elimizde küçük toplar haline getiriyoruz. Yağlı kağıda dizip süsleme aşamasına geçiyoruz. Ben çikolata eritiyorum üzeri için ve çok basit bir şekilde azıcık renk olsun diye toz antep fıstığı kullandım. Farklı süslemeler de yapılabilir. Genelde gördüğümüz şekli üzeri tamamen hindiztan cevizi yada tamamen fındık kaplı olanlar. Kahve kaplı olanlar da var mesela.. Tercih sizin.
Afiyet olsun! :)


http://miladannotlar.blogspot.com.tr/