Pages

25 Eylül 2012 Salı

Pikap aldık! :)


Şu yazımda Berlin'den aldığımız plakları göstermiştim size ve pikap almak istediğimizi söylemiştim. Bugün sonunda aldık:) O kadar temiz bi ses geliyo ki kulağınıza, dalıp gidiyosunuz. Plak dinlemek öyle bişey. Adam bir de plak hediye etti pikapın yanında. Bizde Cumhur'un bi plağını aldık. Sen Aslı'dan da güzelsin vardı içinde. Romeom çok sever bu şarkıyı, ben de severim ayrıca :) Hadi siz de dinleyin, sevceksiniz bak eminim :)

Benim aklım bir de Ahmet Özhan'da kaldı. Kimseye etmem şikayeeet! :)


24 Eylül 2012 Pazartesi

Eski bi dostu görmek gibi..

Eskiden bi blogum vardı, kapatmak zorunda kalmıştım. Tesadüfen orda yazdıklarımı okudum. Karanlık bi odada otururken aniden ışığın açılması gibi, insan aniden tamamen unuttuğu anılarını hatırlayıveriyo. Yaklaşık bi sene önce kapatmıştım o blogu. Bir sene o kadarda uzun bi süre değil ama ben değişmişim, çok değişmişim. Eskisi kadar saf duygulara sahip değilim. İnsan büyüdükçe duyguları daha donuklaşıyo sanki. Onları geriye itiyoruz, güçlü görünmek için temiz saf dolayısıyla zayıf duygularımızı insanlara belli etmememiz gerek çünkü.

İşte blogun faydaları :) Zaman geçtikçe nsl bi değişim yaşadığınızı yazılı belgeli bi şekilde görebiliyosunuz. Geçmişe ait sözlerinizi okuduğunuzda bir sürü duyguyu bi anda hissediyosunuz. İşte o zaman hissedilen duygular... Biraz, eski bi dostu görmek gibi...

22 Eylül 2012 Cumartesi

"Hayata dair birkaç not" Babil Büyücüsü'nden...


*Kibir şeytanın tohumudur ve o tohum her zaman insanın içindedir, sadece sulanmayı bekler. Biraz başarı, kibrin sulanması için yeterlidir.

*Çünkü kimse kendisine merhamet edip iyilik yapmış olana karşı boynu bükük kalmak istemez ve yaptığını iyiliklerin karşılığında size düşmanlık beslerler.

*Bildiklerinizi ve işlerinizi öyle büyük göz bağlayıcı törenlerle yapınız ki, yaptıklarınızın tanrısal bir iş olduğunu düşünsün herkes ve size kutsallık atfetsin. Başkaları yaptıklarınızın ne olduğunu ne kadar az bilirse, size saygısı o kadar çok olur. Yaptığınız hiçbir şeyi kolaymış gibi göstermeyin. Bir yapın ve sanki bin yapıyormuş gibi yaptıklarınıza törensel bir değer katın.

* Hiç kimse kendini borçlu hissettiği kişinin yanında bulunmak istemez. Bir gün kendine ekmek veren adam düştüğü zaman,  düşeni yerden kaldırıp ekmek vermez. Borçlu olanlar bir tekmede onlar atar ki, size karşı olan ezikliklerini içlerinden atabilsinler. Bir zamanlar iyilik yaptıklarınızın size tekme atmasını istemiyorsanız, ya iyilik yapmayın, ya yere düşmeyin, ya da düştüğünüz yerde iyilik yaptığınız insanlar olmasın. Filler bile öleceklerini anladıklarında kendi ayakları ile mezarlarına giderler.

*Size önemsiz ve anlamsız gelen bir ayrıntı, farkında bile olmadığınız bir davranış, belki de gelecekte sizin için örülmüş olan kaderin bir parçasıdır.

*** Bir insan kendini iyileştiremezse, kimse onu iyileştiremez.  Düşen bir insana yardım edecek tek insan vardır,  oda içinde ki diğer kendisidir. En sefih bir durumda bile insan yine kendisine  müracaat etmeli ve içinde ki kendisinden yardım almalıdır. Çünkü her zaman kurtuluş vardır ve kurtuluşun şifresi yine kendi içimizdedir. Hiç kimseye sadece hastalık verilmez, ilacı da yanındadır ve insana düşen ise ilacın ne olduğunu anlamaktır.

*Ruhsal kurtuluş için içinizde ki eski duvarı yıkmadan yeni bir duvar yapamazsınız. Eski duvarı yıkın ki, yeniden doğabilesiniz.

Babil Büyücüsü - Deniz S. Vincente

15 Eylül 2012 Cumartesi

Tavsiye: Charles Worthington Saç Kremi

Argan yağını duymayanımız kalmadı sanırım artık. Üstelik şimdi her bölgeye ne kadar faydalı olduğu konuşuluyo. Ben duyduğumda sadece saça uygulanıyo sanmıştım. Kuaförüm tavsiye etmişti. Çok fazla kimyasal bişey kullanılmasını istemez saçın mümkün olduğunca doğal halinde olmasını tavsiye eder. Bana da argan yağını tavsiye etmişti ama küçücük şişe 70 liraydı. O zaman saçıma da uygulamıştı, beğenmeme rağmen almadım. Bu arada saçım oldukça gür ve uzun. Haliyle bazen çok ağır geliyo resmen :) Argan yağı hafif hissettirmişti, yumuşacık olmuştu saçım.
 Şimdi lafı şuraya getiriyorum. Saç kremi araştırması yapıyordum geçenlerde. Watsons'tan bi saç kremi aldım, argan yağı barındırdığı yazıyodu. Kuaförümün tavsiyesini de hatırlayarak denemeye değer diye düşündüm. Beklediğimden çok daha iyi çıktı. Ben sadece deneme boyunu almıştım. Şimdi normal boyutta almayı düşünüyorum. Charles Worthington markası. Daha çok şampuanının tavsiye edildiğini duydum ben, deneyen varsa yorumlarını da alabiliriz :) Çokta fazla çeşidi var benim aldığım argan özlü olan, hepsinin özelliği farklı kendinize uygun olanı seçebilirsiniz tabi.


12 Eylül 2012 Çarşamba

Fırat'ın sünneti var, yoksa siz gelmiyo musunuz? :O

Hepimizin tanıdığı ve sevdiği bu veledin sünnet düğününe herkes davetli :)
Çok tatlı be, gerçek olsa yerim yani ben onu :)

7 Eylül 2012 Cuma

2 Eylül 2012 Pazar

Bir Tanecik Söz.

"Ağlamak, uğradığımız felaketlere karşı vücudumuzda kalan son kuvvetin bir feryadıdır. Ağlayamadığımız zamanlar, bizde o gücün de yok olduğu vakitlerdir ki, onun yerine geçen etkileyici bir sakinlik, en şiddetli elem gözyaşlarından daha yakıcıdır."

Sergüzeşt - Samipaşazade Sezai
Nasıl tatlı bir velet bu ya, bu kadar mı tatlı ağlanır :D