Uludağ ve Romeom'un hediyesi :)

Dün sevdiceyimin doğum günüydü. Bir planımız yoktu akşama kadar ama erken buluşmuştuk, nereye gitsek diye düşünürken ani bir kararla Uludağ'a gidelim dedik. Pek kar falan yok daha sezon da açılmadı gerçi ama olsun gezeriz dedik.


İyi ki de demişiz. Doğa gerçekten inanılmaz. Önce yağmur vardı, sarı sonbahar yapraklarıyla kaplı ormanı seyrettim arabanın camından. İnanılmaz güzel bir manzaraydı. Sonra bir bulutun içine girdik :) Yani sis. Her yer bembeyaz duman gibi :) Ben yine hayran hayran etrafı seyrederken kar başladı :D Hiç beklemiyoduk o kadar aşağılara daha kar yağmamıştı çünkü. Onun zamanı değil sanıyorduk. Yukarı çıktıkça kar arttı. Ben çocuk gibi seviniyorum ama :) Utanmasam inip bi avuç karda yuvarlanıcam :D Oteller bölgesini geçip Bakacak'a gittik ama boşuna. Orasıda inanılmaz bir sis altındaydı. Uludağ'a yılın ilk kayda değer yağışıymış meğersem. Bugün gazetede uyarı vardı Uludağ'a kar yağdı soğuklara dikkat diye ki zaten şehirdeki keskin soğuk Uludağ'daki karın belirtisi.


Dönüşte biraz zorlandık doğrusu zincir veya kış lastiği yoktu. Gerçi zincirlik bi durumda yoktu ama kış lastiği kesinlikle gerekli. Romeom tecrübeli şoför olduğundan pek sıkıntı yaşamadık ama bugün bi haber duyduk dün o havada bi kaza olmuş dönüş yolunda. 


Bir de Romeom'un hediyesi var :) Ruhu yaşlı bi çift olduğumuzdan eski şeyleri severiz biz. Bu da Romeom'un almak istediği bir makinaydı. Lubitel 2. Yeşil'de bir antikacıdan aldım bunu. Çalışır durumda, sadece zamanlayıcısı sıkıntılı anladığımız kadarıyla. Ama çalışır durumda olması yeterli değil. Çünkü filmini bulmak zor. Bugün bir kaç fotografçıya sorduk, biri hariç hepsi bulmanız mümkün değil dedi. 120mm'lik deyince zaten gülüyo adamlar :) 


Bursa'nın eskilerinden birinde bulduk, ama "Film 2005'ten kalma kalitesi ne durumdadır bilmiyorum." dedi. 4 liraya verdi filmi ve nasıl takıcamızı, hangi havada hangi ayarları yapmamız gerektiğini falan da anlattı. Çok aydınlık ortamda çekim yapmak gerekiyormuş, ev ortamında falan flash olmadan çekim yapılmazmış. Ayarları da yazıp bi kağıda verdi ve çok mutlu etti bizi. Adam eski toprak makinayı da biliyo ayarlarını filmini her şeyini biliyo :) Toplam 12 poz varmış filmde ve banyosunu da orada yapıcaklar. Baskısını da orda yaptırıcaz. Fotoları çekip yıkatmak kaldı yani. Çok merak ediyorum olacak mı ya da nasıl olacak :)
Romeom'un ikinci hediyesi çok sevdiği ve ellerimle yaptığım Truffle'lerdi. Tarifini de paylaşıcam yakın zamanda:)

6 yorum:

  1. Çok güzel bi gün geçirmişsiniz :) Hediyede çok hoşuma gitti doğrusu gülle güle kullansın :)

    YanıtlaSil
  2. Hediyeye bayıldım Bursalı oldugunu bılmıyordum :)

    YanıtlaSil
  3. Sizde benim gibi analog kamera seviyorsunuz demek ki. Umarim güzel kareler cikar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çıkar, büyük bir hevesle fotograf çekiyoruz. 12 poz var zaten doldurmak zor olmayacak :)

      Sil