Oblio tablet bilgisayar aldım.

Geçen hafta tablet bilgisayar aldım, birazcık bu konuda ki tecrübelerimi anlatmak istiyorum. Oblio markası, ve modeli de 8x8i. Ben ebook okuyucu almak istiyodum aslında ama tesadüfen teknosada incelemeye başladık romeomla, baktık özellikleri çok iddialı, bizim adını bile duymadığımız bi marka için. Ki gerçekten daha önce hiç duymamıştım :D android 4.0 işletim sistemine sahip, wifi bağlantısı var, hdmi çıkışı var, usb ve hafıza kartı takılabiliyo, 8inç ( kılıf bulmak biraz problem olabiliyo, ara boy olduğu için ) falan.. İnternette dolaşırken sorun yaratabilir falan diye düşündüm alırken, niyetim zaten ebook okumak olduğu için, yani sadece ebook okuyucuda alsam aynı fiyatı vericektim hemen hemen.. Ancak beklentimin üstünde bi performans gösterdi ve çok rahat her işimi yapabiliyorum. Android uygulamalarından çok rahatlıkla faydalanıyorum. 
İnternet sorunu vardı, evde ki interneti komşuyla ortak kullandığımız için. Ona da şöyle bir çözüm bulduk. Aslında Romeom buldu:) Bir tane usb modem almıştık geçenlerde ama kullanmamıştım gerek kalmamştı, şimdi masaüstü bilgisayarım kablo ile internete bağlanıyo, usb modem ile de kablosuz internet dağıtıyo. Evin her köşesinde tableti kullanabiliyorum demek bu. Fiyata gelince ben 400tl ye aldım Teknosa'dan. Başka yerlerde nasıldır fiyatı falan hiç bi bilgim yok. 
Neticede memnun olduğum bişeyden bahsetmek istedim, bilginize :)


2 yorum:

  1. Yeni tabletinizin hayırlı olsun. Güzel bir karar vermişsiniz başlangıç seviyesinde. İlerleyen günlerde tablet pclerin laptop satışlarını geçeceğini ve daha üstün donanım isteceğini göz önüne alırsak sizinde yen bir tablete ihtiyacınız olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben alalı neredeyse 1 yıl oldu :) Ama kısa sürede sistemi oldukça yavaşladı pek fazla işimi görmeyen kitap okuma oyun oynama gibi şeyler için kullanabileceğim bi cihaz haline geldi..

      Sil