Bir plak hikayesi..

Bursalı başarılı bir avukat aniden kanser olduğunu öğreniyor. Henüz 28-29 yaşlarında ve bekardır. Tahminen 1990'ların başlarından söz ediliyor. Ölümcül hastalığını kimseye söylememe kararı alan avukat, kitapları ve çok sevdiği plaklarını çalışma odasında bırakıp, odasını da kilitliyor ve kimseye bir şey söylemeden, anne babasına, abisine hastalığından dahi bahsetmeden ortadan kayboluyor. Kimsenin anlam veremediği olay 17 yıl sonra kapıya gelen polislerin, genç adamın Yalova'da bir dairede tek başına ölmüş olarak bulunduğunu söylemeleri ile anlaşılıyor. O zamana kadar geri döneceğine inanan abi odaya dokunmamışken kardeşinin ölüm haberi ile odayı boşaltıyor. Oda da Bach, Mozart, Beethoven gibi klasik müzik ustalarının eserlerinden oluşan 30 plaklık bir seri ortaya çıkıyor. 1960'lara ait seri Milano'dan getirilmiş ve bir kez bile iğne değmemiş. Serinin birincisi olan Bach plağı genç adamın abisi tarafından bir kaç kez dinlenmeye çalışılmış ancak kardeşinin acısına dayanamadığından plakları elden çıkarmaya karar vermiş. 3-4 yıl önce plaklar bir sahafa 1200tl'ye bırakılmış. Sahafta şimdi 3000tl'den satıyor. Hikayesi olan bu seriye geçenlerde denk geldik. Eski olan her şeyin böyle ilginç hikayeleri var ama hepsini bilemiyoruz maalesef..  


12 yorum:

  1. Çok acı bir hikayesi varmış...yine de keşke satmasalarmış...ayyy..fean oldum işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende böyle dedim ama sonra düşününce hep göz önünde olması da acı veriyordur diyerek hak verdim..

      Sil
  2. Gerçekten çok hüzünlü bir hikaye. Okuduktan sonra insanın içinde bir burukluk oluyor...

    YanıtlaSil
  3. Sahafları, Eskicileri gezmeyi hem çok seviyorum hem de içim burkuluyor. Bilmediğimiz ne hikayeler geziyor etrafımızda kim bilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle, bu sadece bir tanesiydi, çoğunda bilgi sahibi olmak mümkün dahi olmuyor ama örneğin eski bi kitap okurken acaba kimindi bu kitap diye düşünüyorum yine de, kendim yazıyorum hikayesini :)

      Sil
  4. cok dokunaklı bır hıkayesı varmıs plakların

    YanıtlaSil
  5. hikayesinden de dinlerken plaklardan da etkilenmemek elde değil ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canlı dinliyormuş hissine kapılıyor insan plak dinlerken, harikaa..

      Sil
  6. Okurken nolucak diye merak ettim.Gerçekten çok üzüldüm okurken.Eski sahafları gezerken etkilenmemek elde değil zaten ,illaki birşey bulunuyor etkilenecek.

    Benim blogumada beklerim seni canım;
    http://pamuk-sekeer.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşeyin bi yaşanmışlığı var ne de olsa. Bu da biraz buruk bi hikayeymiş..

      Sil