İnternet-Kitap Alışverişi-Tecrübelerim


Kitap alışverişlerim ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak istiyorum sizlerle. Çünkü gerçekten övgüyü hak eden ve etmeyen siteler var. Yaşadığım sipariş sorunu üzerine yazmam gerektiğini düşündüm. Almayı planladığım iki kitap vardı. İki farklı sitede fiyat karşılaştırması yaptım. Genelde alışveriş yaptığım ve memnun olduğum kitapyurdu.com ve kitap fuarında elime tutuşturulan broşürde görüp denemek istediğim kitapsihirbazi.com'da. Kargosuyla birlikte kitapyurdu.com'da 47tl tutuyordu, kitapsihirbazi.com'da ise 40tl. Kitapsihirbazi.com'da karar kıldım ve siparişimi verdim. Ancak ödemede sorun oldu, kart onaylanmadı bir türlü, bende mesaj yazdım sorun ne olabilir diye. Hemen telefonla arayıp yardımcı oldular, bende ne kadar ilgililer ya falan diyorum. Sorun çözüldü siparişimi verdim ancak sayfayı yenileyip bilgileri tekrar girdim ve 20 lira olan kitap 23 lira olmuştu birden yani 40 yerine 43tl ödedim. İnsan kendini aptal yerine koyulmuş gibi hissetmiyor değil. Neyse dedim siparişimi tamamladım ve tekrar mesaj yazdım. Cevap gelmedi. Siparişimin üzerinden 6 gün geçti, yarın 7. gün olacak ve hala tedarik sürecinde görünüyor. Sıkça sorulan sorularda da ne kadar sürede siparişin ulaşacağı sorusuna cevap vermişler, 3 gün diyor. Yine mesaj yazdım ancak cevap geleceğini sanmıyorum. Umarım geçte olsa kitaplarım elime ulaşır. 
Oysa kitapyurdu.com'da bugüne kadar  hiç sorun yaşamadım. Süre bazen uzayabiliyor ama kitabı sipariş ederken zaten görüyorsunuz kitabın ne kadar sürede temin edileceğini. Zarar görmeyecek şekilde paketlenmiş halde gönderiliyor kitaplar.
Bir de bu siparişten sonra dikkatimi çeken pttkitap.com oldu. Daha güvenilir göründüğünü söyleyebilirim. Fiyatlar gayet uygun ama asıl güzelliği 10tl üzeri siparişte kargonun ücretsiz olması. Yani ben aynı kitapları oradan alsaydım 37 lira ödeyecektim. Sonraki alışverişimde pttkitap.com'u denemek istiyorum.
Burada asıl mesele fiyatta değil aslında, çok sayıda kitap almıyorsanız büyük fiyat farkları olmuyor sonuçta görüldüğü gibi 37 ve 47 lira arasında değişti söylediğim fiyatlar. Ama mesele aptal yerine konmak. Kitapsihirbazi.com konusunda resmen sinirliyim. Son anda fiyat değişmesini geçtim, ki orada aslında şüphelenmem de gerekirdi, ödemede hemen arayan kişi niye sonra dönmedi. Ama numarası var tabi, ulaşabilirsem yarın aramayı düşünüyorum. 

12 yorum:

  1. ptt yi tavsiye etmem piyasada zor bulunan bir ders kitabını oradan sipariş vermiştim, tedarik süreci 1 haftayı geçince mailler attım hiç birine cevap gelmedi, şikayet edeceğimi de söyledim onlara da cevap vermediler, facebooktan twitter dan yazdım onlara da cevap alamadım. 3 hafta sonra kitabın temin edilemeyeceğini istersem başka kitap siparişi verebilecegimi ya da para iadesi yapılabileceğini yazmışlar, iade istedim, daha sonra da iade süreci için bir sürü mail attım en son paranız iade edilmiştir mailini aldım hesap özetimde iadeyi gördüm ve ptt kitap ile ilgili ilişkimi noktaladım artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa gerçekten mi:O
      Ben de ciddi ciddi sonraki alışverişimi oradan yapmayı düşünüyodum. Umarım kitapsihirbazi alışverişim de bahsettiğin gibi olmaz :/

      Sil
    2. http://eksisozluk.com/ptt-kitap--3472873?p=2

      http://www.uludagsozluk.com/k/ptt-kitap/

      buradaki yorumlara da bakabilirsiniz, tek magdur ben değilim.

      ders kitabı olunca bir de orada görünce siparişi verdim ama bir daha tövbe :)

      Sil
    3. An itibariyle bende ptt'den şüphelendim ve bir daha risk almak istemiyorum, denemekten vazgeçtim :)

      Sil
  2. Benim kredi kartıyla alışveriş yapma gibi bir durumum olmadığından okuoku'dan alıyorum kitaplarımı. +5 lira ücretle kapıda ödeme yapıyorum ve sanırım 75 ya da 100 lira üstü alışverişlerde +5 lira alınmıyordu. Şimdiye kadar eksik gelen kitaplarım oldu ama popüler kitapları temin eden bir site ve hızlı. D&R'yi de çok tavsiye ettiler, okuduğum bir yazıdaysa D&R'nin sıkıntı çıkardığını söylemişler. En iyisi çoğunluğun kullandığı sitelerden alışveriş yapmak diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. d&r zaten evime çok yakın olduğundan netten almayı tercih etmiyorum ama orada da her kitap bulunmuyor. İnternette istediğimiz kitabı buluyoruz ama elimize ulaşana kadar neler neler... kapıda ödeme seçeneğide bana uygun değil, genelde evde olmuyorum, yoksa iyiymiş o zaman..

      Sil
  3. hiç denemedim, korkumdan bunu yapan bir yer önerilmişti bana oraya gidip d&rda bulamadığım eski bir kitabı ödemesini dükkana yapıp kitabımın gelmesini bekledim1 haftaya gelir demişlerdi yaklaşık 3 hafta bekledim ama sağsalim gelmişti.

    ptt'yi denersen yorumunu ekle ya da bildirirsen sevinirim, bundan sonra denicem netten kitap alışverişini ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ptt ile ilgili çok olumlu şeyler duymadım okumadım ben de denimicem sanırım, gözümde en garantisi şuan kitapyurdu.com ;)

      Sil
  4. ben de sürekli kitapyurdunu kullanıyorum.kargo yerine de kitap ayracı ya da kalem siparişi veriyorum.en azından kullanılan birşey diye.pttkitap'ı ilk duyduğumda denemek istedim.ama adres tanımlarken sorun çıktı.inatla denedim ama benim adresimde tanımlı olmayan birşeyi ısrarla yazmamı istiyor,yoksa eksik bilgi sayıyor.ayrıntısını unuttum ama sonuçta bu kadar zor olan birşeyle uğraşmak istemem doğrusu.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya zaten daha en başında bu kadar sorun çıakrıyorsa devam etmemek gerek, son anda kitabın fiyatı değişmişti bende de, keşke almasaydım yani. Güvenilir yerleri tercih edip maceraya atılmamak gerekmiş :)

      Sil
  5. Ben de kitapyurdu culardanım. Evet bazen geç geliyor falan ama o kitapları deli gibi paketliyorlar ya bayılıyorum. Aklım onlarda kalmıyor kıvrıldı mı ıslandı mı vs. diye.
    Evet ben bir kitap delisiyim :)
    Bu yazıyı iyi ki yazmışsın. En azından alımda kalacak kitapsihirbazı.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç geliyor ama aldığın kitaba göre biliyosun sonuçta ne kadar süreceğini, dediğin gibi paketleri de güzel oluyo.. Bu yazımdan sonra aradılar kitapsihirbazından ertesi gün yani salı günü elimde olacaktı sözde kitaplar ama hala yok. Kesinlikle tavsiye etmiyorum :/

      Sil