Biscotti canmış can :)

Bayram çok yoğun geçti benim için. Annem Bulgaristan'daydı bayramda, babaannemlerle birlikte yaşadığımız için de çok fazla misafir geliyo bayramlarda. Bütün yük benim omuzlarımdaydı yani :( Son zamanlarda iyice ev hanımı gibi hissediyorum zaten kendimi.. 
Bayram geçince de hiçbişey yapasım gelmiyodu. Taa ki Pinterest'te biscotti fotografı görene kadar. Kahvenin yanında çok lezzetli görünüyodu :) Hadi yapayım o zaman ben bundan dedim. Çok büyük bi araştırmaya girişmedim. En fazla üç tane tarifi inceledim ve aralarında büyük bi fark yoktu zaten. Hemmencik mutfağa girip çok kısa sürede malzemeleri karıştırdım. Hamur yoğurmayı beceremiyorum ben pek, tek korkum oydu ama yoğurmayı gerektircek bi durum olmadı zaten. Kaşıkla hallettim çok pratik bi şekilde :) Hadi tarife geçeyim ben çok uzattım..


Biscotti
3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yumurta
60 gr. Tereyağı
1 paket kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı fındık (fıstık, ceviz, badem vs.)

Yapılışı
*Öncelikle tereyağının oda sıcaklığında olması gerekiyor. Ayrıca 1 yemek kaşığı tereyağı ortalama 15gr.'dır. Yani 4 kaşık tereyağına ihtiyacımız var. 1 bardak şekeri ekleyip iyice karıştırıyoruz.
*3 yumurtayı hamura ekleyip, fırına vermeden önce üzerine sürmek için bi yumurta daha kırdım ben ama sanki hafif bi yumurta kokusu var gibiydi piştikten sonra. O yüzden tavsiyem o 3 yumurtadan üzeri için biraz ayırmanız. Yumurtayıda tereyağı ve şekerli karışıma ekliyoruz.
*Un, tuz, kabartma tozu ve şekerli vanilini de ayrı bir kapta karıştırıyoruz. Ben meşhur damla sakızlı kabartma tozumdan da azıcık ekledim :) Kokusuna bayılıyorum resmen. 
*İki kapta ki malzemeleri birleştirip iyice karıştırıyoruz. Fındıkları da ekliyoruz. 
Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirip. Tıpkı bi ekmekmiş gibi şekil veriyoruz. Normalde herkes hamuru rulo yapıp yerleştirmiş tepsiye ama ben beceremedim zaten çok yapışan bi hamurdu. Ama bence benimkisi daha kolay :) Tepsiye kaşık kaşık aldığımız hamurları, ekmek gibi uzun bi şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sürüp azıcıkta şeker serpiyoruz. Pişerken biraz yana doğru yayılacağı için sakın ruloları çok yakın yerleştirmeyin :)
* Sonra doğru fırına. Ama fırında  180 derecede önceden ısıtılmış olmalı. 25-30dk pişirip fırından alın. Sıcakken dilimlemek en mantıklısı, daha kolay dilimleniyo. Dilimledikten sonra, dilimleri tepsiye dizip 150 derecede 10 dakika daha pişiriyoruz. Bu arada daha kıtır bi hal alıcaklar.
*Uzun süre kavanozda saklanabiliyomuş ancak bizim evde iki günden fazla dayanmadı bitti :) Bu sade bi tarif, çeşitlendirmek elinizde. Limon rendesi, damla çikolata, kakao, tarçın vb. istediğin malzemelerle zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. Ben daha çok çeşit denicem sanırım. Kahveyle harika oluyo :)
Hadi afiyet olsuuuunn! :)



6 yorum:

  1. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    489. takipçiniz benim.
    Bu arada çok hoş bir çekilişim var, kaçırmayın derim :)
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  2. Maşallah ne kadar hamaratmışsınki gecenin şu saatinde kalkıp yapasım geldi:) Her şeyle de yenilebilir ben çikolatalısını yapmak istiyorum aklıma iyi getirdin en kısa zamanda deneyeceğim inşallah senin tarifinle :)
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün tekrar yaptım. 1 Bardak ceviz ve bol miktarda damla çikolata ile çok çok daha güzel oldu haberin ola. Resmen kapış kapış yeniyo evde :))

      Sil