Taiwan Düğün Fotografı Çekimi-Güzel fikir!

Discovery'de bir program izledim geçenlerde. Bayıldım resmen. Keşke dedim Türkiye'de de olsa böyle bir uygulama ya da varsa ben neden hiç duymadım :) Hemen anlatayım olayı. 

Konu; bizde düğün günü, kına gecesinin yorgunluğu, düğün telaşı ve gerginliği altında, düğünün hemen öncesinde yapılan fotograf çekimleri. Hele de benim gibi fotojenik bi insan değilseniz, hele de yine benim gibi aşırı gergin stresli bir insansanız, kesin eziyet olur o gün ve muhtemelen fotografları görmek istemem bile ben :)

İzlediğim programda ise şöyleydi. Taiwan'da düğün fotografları çeken bir şirket tanıtılıyor. Ünlü markaların katalog çekimleri yapılacakmış gibi hazırlanmış farklı konseptlerde pek çok studio var binada. İnanılmaz güzeller. Sadece kapalı alan çekimleri değil tabi ki, en güzel doğal güzelliklere sahip bölgelerde, tarihi mekanlarda, masmavi harika bir sahilde örneğin ya da okyanus manzaralı bir kayalıkta yapılan çekimlerde var..

Benim bayıldığım bir noktada kocaman bir oda dolusu gelinliğin olması ve sizin istediğiniz kadar gelinlik ile fotograf çektirebiliyor olmanız. Her birine uygun saç makyaj da yine aynı yerde yapılıyor. Fotograf çekilecek konsepte göre hazırlanıyorsunuz. Mesela izlediğimde sahil fotografları için önü kısa arkası uzun çok hoş bir gelinlik giymişti gelin adayı. Kayalıklarda da uçuşan tül etekli bir gelinlik.. 

Taiwan'lılar kadar yabancılar da ilgi gösteriyormuş bu olaya ve sırf fotograf çekimi için Taiwan'a gidiyorlarmış. Genelde düğünden 5-6 ay önce yapıyorlarmış çekimleri, henüz telaşa kapılmamışken kafaları rahatken :)

*Öncelikle pek çok gelinlik ile fotograf çektiriyorsunuz ki bence güzel fikir, hem düğün öncesinde fotograflarda ne tip modellerin üzerinizde nasıl durduğunu daha bir net görmüş olursunuz. Bir daha gelinlik giymemek üzere evlendiğimizi düşünürsek, gelinlik giymek için zaten bir şansımız var :)

*Düğünden çok çok erken yapılıyo olması fotografların kalitesini arttıracaktır bence. Kendi açımdan düşünüyorum bunu. Çok gergin ve fotojenik olmayan bir insan olduğumdan, telaşa kapılmadan önce daha rahat fotograf çektiririm diye düşünüyorum. 

*Türkiye'de son zamanlarda genç fotografçılar daha yaratıcı işler çıkarmaya başladılar gerçi ama yine de bu daha cazip bir sistem. Model, oyuncu, sanatçı vb. ünlü biri değilseniz muhtemelen çektirmeyeceğiniz fotograflarınız oluyor :)

*Bir artı yanı da bence ücreti. Fotograf çekimi, saç, makyaj vb. tüm hazırlık aşamaları ile birlikte 1.500 dolar. Bence uygun bir fiyat böyle bir çekim için. Umarım Romeomu kandırıp böyle bir çekim yaptırabilirim bende. Gerçi o benden daha heveslidir farklı şeylere :) Türkiye'de bunun örneği var mı bilemiyorum dediğim gibi ama yoksa da kesinlikle olmalı :)

Ne yazık ki ne bir fotograf ne bir isim bulabildim programı da yarım yamalak izlediğimden. Bilenleriniz varsa paylaşsın lütfen :)

*Bu konudan yakında evleneceğim izlenimi yaratmayayım görünürde yok öyle bir ihtimal :)


Burada poza değil gelinliğe dikkatinizi çekerim. Kış gelini olacak olanlar varsa bence güzel model yani :)

4 yorum:

  1. geçen gün gittiğim kuaförde gelin vardı hazırlanıyor düğün var sandım meğerse düğün 3 gün sonraymış o gün fotoğraf çekimi yapılacakmış, damatta geldi giyinmiş hazır gittiler, ilk kez duydum 3 gün önce resim çekimi , bizde de böyle bir uygulama varmış demek ki, şaşırdım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şaşırdım, güzelmiş. Ama çiftin isteğine göre çekim önce yapılabilir. Farklı gelinlikler, farklı makyajlar, farklı saçlar ile farklı studio ve mekanlardaki çekim daha sistemli bir olay ve sadece gelin ve damat isteği ile yapılması mümkün değil. Yani böyle hizmet veren bir kuruluş duymadım.

      Sil
  2. mükemmel bir fikir harika olur bizde de böyle bir şey olsa :) ben yıllar sonraki düğünüm için her sene gidip fotoğraf çektirebilirim :) :)

    YanıtlaSil