Kaymaçina: Makedon Tatlısı

Bir kaç yıl önce bir televizyon programında görmüştüm Kaymaçina'yı ve o zaman mutfak konusunda son derece beceriksiz ve de tecrübesiz olduğumdan "aa çok kolaymış ben yaparım bunu" deyip sevinmiştim ve de yapmıştım. Çünkü gerçekten çok kolay. Malzemeler başta bir göz korkutsa da, ilk denemeden sonra korkacak bir şey olmadığını anlıyorsunuz. 

Malzemeler
1 Lt. süt
7 yumurta
2 su bardağı kadar toz şeker
isteğe göre aroma da eklenebilir

Yapılışı
Yapılışı da son derece basit. Yumurtaları şeker ile birlikte biraz köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Üzerine sütün tamamını ekleyip yine bir karıştırıyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35-40dk yani üzeri biraz kahverengileşene kadar pişiriyoruz.
Aman sakın fırından çıkarınca ön yargılı olmayın, yoğun yumurta kokusuna aldırmayın :) En az 10 saat dolapta beklemesi gerekiyor. Fırından çıkarınca biraz soğutup dolaba alın. 
Dolaptan çıkardığınızda yumurta kokusundan eser kalmadığı gibi tadı da güzelleşecek. Çok hafif bir lezzeti var ve dondurmayla harika oluyor. Hiç olmadı tarçın ile.. 
Ben geniş cam bir kapta yapmıştım ama bence daha kalın dilimler için daha küçük bir kap kullanın. Dilimler benimki kadar ince olmasın :)
Hadi afiyet olsun :)

3 yorum:

  1. tatliyla aram cok yokturama,,,nedense gozume cok hos gozuktu:)))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı çok yoğun değil bir tatlı olarak, sizin damak zevkinize hitap edebilir :)

      Sil