Postcrossing! - Birikenler.

Bilgisayarımın bozuk olduğu dolayısıyla yazamadığım dönemde gelmiş kartlarımı paylaşmak istiyorum. Önceki yazımda postcrossing.com'dan bahsetmiştim, bu vesileyle postcrossing yapmaya başlayanlar olmuş. Sevindim :) Çünkü ben çok mutlu oluyorum her yeni gelen kartta. 

Alttaki kart üzerinde de yazdığı gibi Oklahoma'dan, yani Amerika'dan. Vicki, Oklahoma'nın kovboyları, kızılderilileri, petrolü ve kötü havasıyla bilindiğini söylemiş. Kötü havası kartpostaldan da anlaşılyor aslında :)
Adımı ve adresimi o kadar kötü yazmış ki, postacıyı tebrik etmek lazım :)

Bu ise Moskova'dan yani Rusya'dan. Gece ışıklı manzaraları çok seviyorum bu kartta olduğu gibi, o yüzden çok sevdim bunu. Ayrıca kartı gönderen 9 yaşında ki Matthew :) Yüzmeyi, seyahat etmeyi ve arkeolojiyi sevdiğini söylemiş bir de dinozor resmi çizip "be happy" demiş :) 
Çok tatlı^^


Bu kartın arkasında birşey yazmıyordu. Kartın orjinalinde olan bilgiler var ressam ile ilgili falan. Eh idare eder dediğim bir kart :) Gönderen hakkında da pek bilgiye sahip olamadım. Kartıda azıcık beğendim, çok değil.


Sırada ki kart en sevdiklerimden, eskiye dair şeyleri sevdiğimden sanırım. Ann, Belarus'tan göndermiş. Renkli kalemlerle dolu dolu arkası :) Hangi şehir olduğunu anlayamadım bir türlü, şehri söylemeden özelliklerini anlatmaya başlamış. Misafirperver insanları, 12-17.yy'lara ait mimarisi, tarihi ve vahşi yaşamı ile bilinirmiş, öyle demiş. Kendi adresini de yazmış belki ben de ona kart gönderirim :)
Hı ayrıca bu kart neden pvc kaplı derseniz, olay şu. Kartlar için albüm aradık Romeom'la ama klasik fotograf albümü gibi istemiyoruz, arkası pulları falanda görünsün istiyoruz. Sonra aklımıza bu geldi, daha doğrusu Romeom'un aklına geldi. Hep onun aklına gelir böyle ilginç şeyler :) Pvc kaplatıp delgeç ile kenarlarından delip klasöre koyalım diyoruz, hem yıpranmamışta olurlar. Nasıl fikir? :))


Sonuncusu da Polonya'dan, görüldüğü üzere Poznan şehrinden. Piotu sanırım gönderenin ismi. Büyük bir şehir olan Poznan'da yaşadığını söyleyip parantez içinde 600.000 diyerek nüfusu belirtmiş sanırım. İstemsiz bir güldüm sanırım burda :) Bursa bile 3,5 milyon iken nüfusu belirterek büyük demiş :) Futbol ve tarih ile ilgileniyormuş Piotu, özellikle Kuzey Amerikan tarihi hobisiymiş. Oda ilginç gerçekten. Bir de karısının tarih öğretmeni olduğunu söylemiş.


Bunların dışında bazı kartların kendisinden çok pullarını sevdim. Pulların bazıları Romeom'un kartlarından. Özellikle Hollanda'dan gelen kartlara hayranım. Çok özenli hazırlıyorlar kartları. Pulları en az kartlar kadar güzel oluyor ve arkalarını özenle yazıyorlar. Diğerleri gibi adres bile okunmaz halde olmuyor :)
Özellikle sağ alttaki pullar favorim :)





6 yorum:

  1. Ben 5 adet gönderdim, neredeyse 3 aydır da üyeyim ama nedense hiç kart gelmiyor bana :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa üzüldüm :/ Gönderdiğin kartlar ulaşmış mı peki, sisteme girilmiş mi? Sisteme girildikten 15-20 gün sonra geliyo normalde ama gecikmelerle 1 ayı bulduğu da oluyo..

      Sil
  2. Merhabalar,
    Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)

      Sil
  3. Bende bir kac ay önce üye olmustum bu siteye. 22 kart aldim bu güne kadar. Cok güzel bir etkinlik, cok seviyorum. Bu arada benim arkadasim Poznan'li o yüzden karti görünce aklima geldi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kartlar biriktikçe nasıl mutlu oluyor insan :) Ben şahsen her kart geldiğinde heyecan ve keyifle inceliyorum :) Poznan'ı ben bu kart sayesinde öğrendim doğrusu..

      Sil