Aloe Vera: Mucize imis.

Sadece geçmeyen yanıklarla, yaralara uğraşmış kişilerin kıymetini bildiğini düşündüğüm bir mucize aloe vera. Aloe veranın faydaları gerçekten saymakla bitmiyormuş. Evet, pek çok bakım ürününün içinde mevcut bunu da biliyoruz, aldığımız ürünler "aloe vera" 'lıysa "İyidir bu!" da diyoruz. :) Ancak bilmediğimiz nokta; aloe veranın hiç işleme tabi olmamış doğal, orjinal hali en faydalısı. Baya bildiğiniz yağrağını koparıp içindeki jeli doğrudan kullanabilirsiniz.

sivilce nasil gecer aloe vera

Benim farkına varmam şöyle oldu. Annemin çiçeklerinin arasında vardı zaten küçücük yapraklı birşey. :) Geçenlerde yüzümde ard arda sivilceler çıkmaya başladı. Ama sivilce de gözünüz görsün, kocaman kırmızı, görüntünün kötülüğünün yanında acıyor da. Öyle ki ben ergenliğimde görmedim böyle sivilce. Bir kaç gün sonra da düğüne falan gidilecek ama benim sivilcelerim makyajla bile kapanamaz halde.. Kremler falan sürüyorum işe yaramıyor. Hatta ilk ikisini kremle geçirmeye çalışırken üçüncüsü de çıktı. Sonra terasta otururken küçücük fıçıcık aloe veracı'ğımız gözüme ilişti. :) Aloe veranın yara, yanık izlerinde işe yaradığını biliyordum zaten. "Amaan nolcak bunu da süreyim yüzüme." dedim kopardım bir yaprak. O minicik yaprak gün içinde 4-5 defa sürecek kadar yetti, ben de evde dolanırken sürekli tazeledim. Ertesi gün uyandığımda dokununca acıması geçmiş sivilceler sakinleşmişti. O gün yine devam ettim ikinci bir yaprak koparıp. İki gün içinde resmen kocaman sivilceler %80 oranında geçti. Çok hafif izleri kalmıştı üçüncü güne. Jeli sürmeden önce cildin temiz olması makyajsız olması önemli ayrıca.

Şimdide yaprakları az diye, zor zamanlar için saklıyorum koparmaya kıyamıyorum :) Altta paylaştığım videodaki yapraklardan olsa, bir tanesinin yarısı bana bir yıl yeter herhalde :) Öğrendim ki yaprakların içindeki jel kısmı ( ki zaten işe yarar kısım bu ) kavanoza koyup 4 hafta boyunca buz dolabında saklayabilirmişiz ama derin dondurucuda değil. Bazı türleri yenilebiliyormuş, galiba jeli sarı veya beyaz olanları ama ben o konuda çekimser davrandım. Emin olamadım.
Videodaki amca baya küp küp doğrayıp yiyor, şaşkınlıkla izledim. Zaten benim yiyebileceğim kadar yok kıtlık zamanlarına saklıyorum. :D

Başta cilt hastalıkları olmak üzere karaciğere ve safrakesesine de iyi geliyormuş. Saç uzatma ve kepek konusunda da faydalı olduğunu okudum. Hücre yenileyici etkisi de varmış. Böyle anlatırken hikaye gibi geliyor ama ben o devasa sivilcelerin iki günde geçtiğini gördüm ya ölüyü diriltiyor deseler inanırım. :))
Aloe Vera hakkında güzel bilgilere ulaşabileceğiniz bir sayfa buldum. Kendi şikayetinize göre buradan bilgi alıp kür uygulayabilirsiniz. "Aloe Vera İle" Sirke ile karıştırıp saç kepeğine karşı kullanılan bir karışım varmış mesela.

"Yukarıdaki fotografta benim 10cm'lik yaprağımdan çıkan jel miktarını görebilirsiniz."




http://miladannotlar.blogspot.com.tr/



14 yorum:

  1. Evde kendim yetiştirsem nasıl olur diye düşünüyordum. Demek ki güzel oluyormuş. Denemek lazım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle guzel oluyor. :)
      Soyle bol yaprakli alin ama benden size tavsiye:)

      Sil
  2. Kesinlikle kurtarici bir bitki ben de mutlaka dolapta bulunduruyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Evde bakımı nasıl peki? Benim de sivilcelerim hiç eksik olmaz da yazını okuyunca aloe vera aramaya başladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakimi cok cok kolay, oyle ozel ilgi iatemiyor. Arada bir topragi kurudukca sulamak yeterli. Kendi halinde buyuyor.:) Gercekten bi denemen de fayda var. Sonucu da paylasirsan sevinirim hatta. :)

      Sil
  4. ruh yaraları kalp yanıklarına iyi geliyo muuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, her derde deva. Püf nokta inanmak :)

      Sil
  5. o kadar hazıra alıştık ki , doğru diyorsun herşeyin doğalını kullanmak güzel ama bu hız çağında çok zaman gerek bunlara :) gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tercih meselesi aslinda, varolan zamanimizi neye ayirmak istedigimiz ile ilgili:)

      Sil
  6. harika bir yazı olmuş eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Aaa harika buu bloğunuz çok eğlenceli takibe aldım bende beklerim sevgilerimlle!!

    YanıtlaSil