Azıcık Kalan Pudrayı Yenileme

pudra yenileme kozmetik
Pudranın sonuna doğru yaklaştıkça ortası açılır sadece kenarlarda kalır. Sonra onuda fırçaya alamaz sinir oluruz. Hıh o durumdayken ben birde purdamı yere düşürdüm, kenarlardakilerde parça pinçik oldu. Fırçaya topak topak gelmeye başladı. Kullanamıyordum. Yeni pudra araştırmasına girişmiştim Kiko şuan ulaşamayacağım bir marka olduğu için ki o anda internette şu yöntemi gördüm; saf alkol ile pudrayı "press"leyip kullanılabilir şekle getirmek.

Pudramın ilk hali yandaki gibiydi. "Pis halini fotografladım ki yaptığımdan utanayım daha temiz kullanayım bundan sonra :D"  Fırçanın arkasıyla biraz ezdim büyük parçaları da dağıttım.

Saf alkolü eczanelerden satın alabilirsiniz. Yaklaşık fiyat falan söyleyemiyorum, ben zaten evde olanı kullandım. Ancak çok azıcık kullanıyoruz, el kremi kıvamını alacak kadar diyebilirim.
 
 Fırçayla karıştırdım ben alkolü ekleyince ama hiç tavsiye etmiyorum çünkü fırçanın arasında çok kalıyor. Dondurma çubuğu gibi bişey daha kullanışlı olur.
İyice alkol ile birleştirip tabana yaydım pudramı fotograftaki gibi. Sonra da biraz kurumaya bıraktım. *Renginde falan hiçbir değişiklik olmadı. Alkol sadece pudrayı biraraya getirip uçup gidiyor.
*Aynı işlemi farlar için de uygulayabilirsiniz.
*Saf alkol yerine kolonya kullanıldığını da duydum ancak koku bırakma ihtimali yüksek gibi geldi, denemedim bile. Eğer "amaan olmazsa atarım dediğiniz bi ürün varsa deneyebilirsiniz :D"
*Kuruma süresi 15 dakika gibi birşey, belki daha kısa. Çok çabuk, hızlıca yapılabilecek, uğraşsız birşey.


kiko makyaj pudrapudra makyaj

Son olarakta pudramı bir güzel temizledim, kenarlarını dışını falan. Yepisyeni pudram oldu. :)


http://miladannotlar.blogspot.com.tr/



4 yorum: