Sevgili Pastel beni mimlemiş, ben bu mimlere yetişmekte çok zorlanıyorum yalnız söylim :) Konumuz diziler imiş. Diziler hakkında 10 düşüncemizi belirtmemiz gerekiyormuş.. Başlıyorum o zaman :)

1)Son günlerde fena halde Seksenler fanıyım. En sevdiğim karakter diye bişey bile yok hepsi ayrı ayrı inanılmaz güzel oynuyor. Nostaljik havası inanılmaz güzel. 

2)Televizyonun karşısına geçipte dizi takip etmiyorum ama hemen hemen bütün diziler hakkında da bir şeyler biliyorum :) Leyla ile Mecnun'u beğensem de uzun zamandır izleyemiyorum, netten takip etmeye çalışıyorum bazen.

3)Ben küçükken Gülbeyaz vardı. Kanal D'de, Nejat İşler ve Şevval Sam oynuyordu ve ben saniyesini kaçırmadan izlerdim. Niye, nesini sevmişim o kadar bi fikrim yok :)

4)Yalan Dünya'da güzel ama takipçisi değilim. Zaten bu saydıklarım üçlü halde paket olarak hazırlanmış sanki. Herkes bunları mutlaka izler ve birini daha çok sever ama Leyla ile Mecnun, Seksenler, Yalan Dünya üçlüsünü izlemeyen genç bilmiyorum. Benim en sevdiğim de belirttiğim gibi Seksenler oldu.

5)Yabancı dizilerden hiç hazetmiyorum. Sebebini de bilmiyorum, pek çok sebebi olabilir aslında. Alt yazı takip etmek hoşuma gitmiyo olabilir dizide. Ama filmleri de dublajlı sevmem, alt yazılı izlerim. Sonra İngilizceye alerjim olduğu için olabilir. Bir de herkesin birden ilgi gösterdiği şeye karşı objektif yaklaşamıyorum bi antipati oluşuyo bende. Yanlış hatırlamıyosam Lost ile başladı yabancı dizi furyası. Herkesin dilinde kaçıncı sezon kaçıncı bölümde olduğu falandı. Yetmedi arkasından birsürü dizi geldi. Bi soğudum ama yinede bakayım ya ne varmış güzelmiymiş dedim :) Lost izlemeye çalıştım hiç hazetmedim. Orda koydum noktayı, net sebebini bilmediğim şekilde yabancı dizi izlemiyorum :)

6)Orta Doğu'ya Balkanlar'a dizi ihraç etmeye başladığımızdan beri, inanılmaz bi piyasa haline geldi diziler. Ama televizyonu açtığımda hala ya tutarsa mantığıyla çekilmiş saçma sapan diziler olduğunu görüyorum. Her kanal yayınladığı birsürü diziden sadece birini kaldırsa ve yerine her hafta aynı saatte ve her hafta başka bi konuyla ilgili belgesel yayınlasa çok harika bişey olur bence. Belgeseller sadece kanallara ceza amaçlı zorla yayınlatılmamalı yani.

7)Benim için bir diğer önemli konu da tutan dizilerin, nasıl olsa gider diyerek zorla bir sezon daha uzatılması, hiç hoş değil. Tadı tuzu kalmıyo sonra. Olay yaratmak için konuları o kadar birbirine karıştırıyolar ki beğendiğiniz dizinin yerine saçma sapan bişey geliyo.

8)Dizi sürelerinin uzun olması oyuncular için zaten yorucu zor belki ama, izleyici içinde hoş değil ki. Bütün gün okulda iştesin, eve gelince işlerini yapıcaksın başka zamanın yok ama yapamıyosun. Neden? Çünkü bir dizi reklamlarla birlikte 3 saat falan sürüyo. Sırf zaman kaybı ya. Oysa ki reklamsız 1 saat olsa, herkes için daha uygun olucak.

9)Bir de çocuklar için uygunsuz içeriklerin gün geçtikçe arttığını düşünüyorum. Kontrol edemiyolar hala. Etmesi de zor zaten ama çocukların olumsuz etkilendiğini düşünüyorum.

10)Son olarakta mutlaka Seksenler izlemelisiniz diyorum :) Dizi de kullanılan nostaljik parçalardan birisini de size armağan ediyorum :)



2 yorum:

  1. Seksenlerin nesini beğeniyorsunuz bilmiyorum, çok övülüyor ama fragman dahil hiçbir şekilde izlemedim kendisini.

    biri biter diğeri gelir o vakit.
    http://ikiuykuarasinda.blogspot.com/2012/05/versatile-blog-award.html

    YanıtlaSil
  2. Nesini beğendiğimizi bilemezsin şekerim çünkü söylediğin gibi fragmanını bile izlememişsin :) Mim içinde mercii..

    YanıtlaSil