Limonata aşkına!

Yaza bu kadar kısa süre kalmışken söz verdiğim gibi Limonata tarifimi paylaşmak istiyorum. Ben Limonatayı gerçekten çok severim ve pek çok tarifi inceledim. En olumlu sonuç vereni bu oldu.

Yapımı şöyle;
      Orta büyüklükte 3 limonun kabuğunu rendeliyoruz önce. Suyunu sıkmadan önce yapıyoruz bunu. Püf noktası beyaz kısımlarını fazla rendelememek, acımsı bi tat verebilir çünkü.
      Rendelenmiş kabukların üzerine bir bardak toz şeker ekliyoruz. Limonları sıkıp suyunu da bunun üzerine ekliyoruz. Son olarakta 5 bardak sıcak su ekleyip iyice şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Bi kaç yaprak taze nane de ekleyebilirsiniz. Biraz soğuduktan sonra dolapta beklemeye alıyoruz. Minimum 3 saat diyorum ben. Daha kısa da olabilir tabi ama asıl bir gün sonrasında lezzeti oturmuş oluyo. Soğuduktan sonra süzerek servisini yapabilirsiniz, şayet benim hoşuma gidiyo içindeki limon parçacıkları pek tercih etmiyorum süzmeyi :) Renginin daha sarı olmasını isterseniz de, ortalama bir tatlı kaşığı kadar veya tercihinize göre daha fazla da olabilir Limon Tuzu ekleyebilirsiniz.


4 yorum:

  1. Yaz aylarının vazgeçilmez içeceği.:)
    Üstelik faydalı daha ne olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Dimi Melodram, bende çok severek yapıyorum severek içiyorum :D

    YanıtlaSil
  3. Ay sonunda yapabileceğim bir tarif çok sevindim şu an :D
    Paylaştığın için sağol milam yazın çok iyi gidiyor soğuk soğuk oooh :)

    YanıtlaSil
  4. Canım basit gerçekten yaparsın tabi ki :) Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil