Küçük Mutluluk İpuçları!

Çok mu mutsuzsunuz, yalnız, umutsuz? Herşey üstünüze mi geliyor? Hadi şimdi önce bi ayağa kalkın, bi silkinin kendinize gelin. Artık bir yerlerden başlamalısınız, artık kendiniz için bir şeyler yapmalısınız. Mutlu olmayı siz de istiyorsunuz.O zaman bizzat tecrübe ettiğim ve moralimi düzelten, aslında birçoğunuzun da bildiği küçük mutluluk ipuçlarını görelim birlikte.

Güzel görünmek!: Makyaj, alışveriş, belki saç renginin değiştirilmesi.. Bunlar zaten moralimiz bozuk olduğunda pek çoğumuzun yaptığı şeyler. Yani işe yaradığını hep birlikte test edip gördük :)

Duş alırken müzik dinlemek!: Suyun sakinleştirici etkisinin yanında müziklede ruhunuzu beslerseniz, gerginliğinizin mutsuzluğun hafiflediğini göreceksiniz. Hatta bir süre sonra şarkıya sizde eşlik etmeye başlayabilirsiniz. Püf nokta hareketli enerji dolu müziklerin tercih edilmesi.

Yemek yapmak!: Daha önce denemediğiniz bir tarifi yapmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bir şeyle meşgul olmak düşüncelerinizin o yöne toplanmasını sağlayacaktır. Yani moralinizi bozan canınızı sıkan her ne varsa biraz olsun unutmanızı sağlayacaktır. Bir çoğunuz bilir yemek yapmak başlı başına bir terapidir zaten.

Tek başına gezmece!: Bundan kastım şu, temiz hava alabileceğiniz, ayaklarınızı suya sokabileceğiniz, yani negatif enerjinizi bırakabileceğiniz huzurlu bi ortamda bulunup kendi kendinizi dinlemek. Şehrin gürültüsü her zaman çok yorar insanı bunu biliyoruz.Bu yüzden biraz doğayla baş başa kalabilmek negatif enerjimizi atmamızı ve daha pozitif olmamızı sağlayacaktır.

Spor yapmak!: Vücudun yorulduğunda daha dingin olduğundan bahseden bi radyo programı dinlemiştim. Buyüzden insanlar bütün hafta çalışıp yoruldukları halde haftasonlarını spora ayırıyorlarmış. Ben düzenli spor yapan bi insan değilim malesef ama ter atmanın bi yorulmanın beni daha dinç yaptığının farkındayım. Spor ile birlikte sakinleşmiş ama dinç bir vücut sizi daha huzurlu hale getirecektir.

İbadet etmek!: Yani kastim meditasyon yapmak. Bunun her dinde farklı şekilleri var tabi. Herkes kendi dinine göre ibadetini yapabilir. İnanç insanı ayakta tutan en önemli duygudur. Her ne olursa olsun hangi din olursa olsun, insan bir dayanağa ihtiyaç duyar. İnançları ile daha dik durur diye düşünüyorum. Namaz kılmak, dua etmek, meditasyon yapmak, yoga vb. olabilir.. Bunlar huzur bulmanızı sağlayacaktır.

Komedi filmi izlemek!: Tabi ki sadece komedi. Çünkü gülmeye, derin düşüncelerden ve üzücü durumlardan uzak durmanız gerekiyor. Aklınızda her ne varsa ondan biraz uzaklaşmanız gerekiyor. Bu yüzden komik bir film süper olacaktır sizin için.

Tabi en önemlisi herşeye rağmen mutlu olmayı istemektir. Tüm olumsuzlukların karşısında dik durabilmek için, mutlu olmak için savaşmalısınız.

10 yorum:

  1. ve bir de gülümsemek gerekiyor bence :))
    Gülümsemek bulaşıdır. Mutlu olmak ve mutlu etmek istiyosak gülümseyerek başlayabiliriz bence :))

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısın canım, bunu da maddelere eklemek gerek :)

    YanıtlaSil
  3. Pirecik ne güzel demiş öyle , hepsini bir yana içten bir tebessüm herşeye bedel..

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle çok iyi yöntemler.
    :)
    bi de uyumak.
    uzun yürüyüş.
    :)
    sıkı bir kavga.
    :)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. İlk ikisi tamamda kavgayı bilemicem bak :) Mizacıma ters böyle şeyler :P

    YanıtlaSil
  7. Bunlara bir de benim yöntemim olan salıncakta sallanmayı ekleyebiliriz bence (: beni çok olumlu yönde etkiliyor (:

    Çok güzel anlatmışsın (:

    shelikestravelling.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle eklenebilir :) Ama salıncak bulmak belki biraz sorun olabilir, genelde küçükler ya :)

      Sil
  8. Yazıyı okuyunca bile mutlu oldum :) Yer imlerime kaydettim içim sıkıldıkça okuyup yapacağım dediklerini :)

    YanıtlaSil