Mim :)


Uzun süredir mim postu hazırlamamıştım. Sevgili Ahududusu mimlemiş, çok teşekkürler :) Mim 3 aşamadan oluşuyomuş, kim demiş, deeptone demiş :) 
1. Aşama seçeceğim 11 soruyu cevaplıyorum;
1. Burcunuz nedir?
Yay. Bir özellik dışında seviyorum burcumu. O da dengesizlik. Gerçekten bazen çok dengesiz oluyorum. Farkına varıyorum ama fayda etmiyo :) Neye kızıp neye üzüleceğim hiç belli değil. Olmadık zamanlarda olmadık şeyler yapmak isteyebilirim. Falan filan..

2. Bloggerlığa nasıl başladın?
Romeom sayesinde. Zor zamanlar yaşarken yazarak rahatlayabileceğimi söyledi. Bir sır defteri niyetiyle açtığım blogum yaşadıklarım düşdüklerim ile ilgili notlar aldığım bi alan haline geldi. Günlük değil ama böyle bişey işte :)

3. En son okuduğunuz kitap?
Barbaros Hayreddin Paşa'nın Hatıraları. Gerçekten severek okuduğum bir kitap. Osmanlıca kelimelerin anlaşılır biçimde kullanılması, kitabın arkasında sözlüğünün olması çok iyi. Yazarı söylemedim bu arada; M. Ertuğrul Düzdağ. Anlatılanlarda en çok ilgimi çekende Osmanlı alimlerinin ( Hayreddin Paşa da alimlerden biri kabul edilir.) olağanüstü iman gücü. Bütün güçlüklerin karşısında dik durmaları, olağanüstü başarıları bundan ileri geliyor. Tavsiye edebileceğim bi kitap :)

4. Sana yapılacak en büyük işkence ne olur?
Kesinlikle birilerinin bana emir vermesi. Tahammül edemiyorum buna. Özgürlüğümün kısıtlandığı hissi, birinin bana zorla bişey yaptırmaya çalışması.. Bu yüzden inatçı olduğumu da söylüyorlar. Annem ve babannem çocukken onları hiç dinlemediğimi bu yüzden sürekli düştüğümü söylüyolar :) Trafik olan yolda oynamak istediğimden yola fırlıyomuşum, bu yüzden kolumdan tutuyolarmış ama ben hala gitme derdinde olduğumdan iki defa kolum çıkmış, alnımda da küçük bi iz var aynı inadım ile düşünce olmuş :)Konuyu dağıttım mı ne biraz, yok ya işte sonuç olarak yapmak istediğime engel olunması yada zorla bişey yaptırılmaya çalışılmasına tahammül edemiyorum.

5. Kitaplığını neye göre düzenlersin?
Kitaplığım hemen yatağımın yanında ve uyumadan önce genelde okumayı seviyorum, bu yüzden son okuduğum yada yeni aldığım okuma sırasına koyduğum kitaplar en kolay ulaşabileceğim noktada oluyor. Sonrada ders kitaplarım ayrı bir grup oluşturacak şekilde, kalanları da genel olarak türlerini dikkate alarak sıralıyorum.

6. Hayatta en çok gerçek olmasını istediğin/senin olmasını istediğin şey nedir?
Dindarlıkla falan ilgisi yok ama son okuduğum kitabın etkisiyle sanırım, o iman gücüne sahip olmak istiyorum. Ona sahip olan insanın hayatla savaşacak gücü olduğunu her sorunun üstesinden gelebileceğini düşünüyorum. Ben zorlukları inanç ile aştığımı düşünüyorum ama kitapta bahsedilen kadar yoğun bi inanç.. Bilmiyorum günümüzde ne kadar insanda var.

7. En sevdiğin mevsim hangisidir?
Ben her mevsimi eşit seviyorum. Ama bu sene kışı o kadar çok seviyorum ki yaz gelsin istemiyorum neredeyse. Soğuk hava yaşadığımı hissettiriyor. Bundan bahsetmiştim :) Sanki uyuşmuş gibiydim çevremde olup bitenleri duymuyor görmüyor hissetmiyor gibiydim, öyle bir kaosun içindeydim. Şimdi soğuğu hissetmek o kadar büyük bişey ki benim için, dirilmek gibi. 
Bahar aylarının mis gibi çiçek kokusu, yağmur ile gelen mis gibi toprak kokusu inanılmaz bir doğa mucizesi :) Yeşillenen ağaçlar, rengarenk çiçekler, hele de Bursa'nın laleleri :)
Yaz ayları, deniz kum güneş. Hele de güneşin bütün faydalarını almak lazım. Yaz tatil demek, dinlenmek demek, enerji depolamak demek. 
Sonbahar, sarımtırak renkleriyle sanat eseri gibi. Çok romantik, çok etkileyici bir mevsim. Bursa Kültürpark'taki ağaçların dökülen sarı yaprakları o kadar güzel bir manzara yaratıyor ki anlatamam :)
Kısacası her mevsimi ayrı ayrı seviyorum, ayıramam.

8. Almayı düşünüp de alamadığınız neler var?
Topuklu ayakkabılar. Resmen ikinci aşkım topuklu ayakkabılar. Keşke kısa boylu olsaydım diyorum sürekli. Fazla uzun oluyorum topuklu ayakkabı giyince, o kadar dikkat çekmek hoşuma gitmiyo. Birde Romeomla aynı boydayız, pek istemiyo giymemi. Senede bir iki defa düğünden düğüne giyiyorum yani topuklu ayakkabı. Ama ciddi içimde kalıcak bişey gibi.

9. En sevdiğiniz şarkılardan birini tavsiye eder misiniz?
Evet, telefonum da böyle çalıyo :)

10. E book mu yoksa eski usul ellerinde hissedebileceğin kitapları mı okumayı tercih edersin?
İki şekilde de okuyorum ama sanırım e book aynı hissi vermiyor. 

11. Fobilerin var mı, varsa ne?
Evet var, son zamanlarda ortaya çıkan fobim karanlık korkusu. Çok sinir bozucu ve kontrol edemediğim bişey. Onun dışında merdivenden düşme, buzda kayıp düşme gibi bi korkumda var. Çok dar alanlarda olmaktan hazetmiyorum ayrıca ciddi boyutta olmasa da kapalı alan fobisi de var diyebilir.

2. Aşama Hakkımda ki 11 Gerçek;
1. Kilo alıp şişko olmaktan korkuyorum. Bu yüzden ileride çocuk yapma kararı verirken de çok zorlanacağımı düşünüyorum.
2. İki gözümün renginin birbirini tutmadığını söylemiştim sanırım ama bir daha söylemiş olayım :)
3. Aamir Khan filmleri hayranıyım. 
4. Dövme yaptırmak istiyorum ama cesaret edemiyorum :)
5. Bazen yemek yemeyi, su içmeyi unutuyorum, kendime çok kızıyorum ama nafile.. Tansiyonum şekerim düşmeye başlayınca hatırlıyorum :/
6. Müziksiz yaşayamam sanırım. Gerçekten ruhun gıdası olduğunu düşünüyorum.
7. Romeomun gerçekten kaderim olduğuna inanıyorum. Ruh eşim gibi..
8. Hediye alma konusunda çok kötüyüm. :/
9. Sesimin güzel olmasını isterdim :/
10. Saçlarımı herkes çok beğendiği için kestirmeye de boyatmaya da kıyamıyorum. Çocukken bi kere çok kısa kestirmiştik, o kadar çok ağlamıştım ki annem de babaannem de benimle birlikte ağlamıştı :) O zamandan beri saçımı kısa kestirmiyorum :)
11. Tatlılar, Kekler, değişik içecekler hazırlamayı, yeni tarifler denemeyi çok seviyorum. Aslında bu yeni hobim, yani böyle şeyleri sevdiğimi son zamanlarda farkettim :)
3. Aşama Sizler için soru hazırlıyorum :) ;
- En sevdiğiniz ülke, şehir veya ilçe neresi, neden?

2 yorum:

  1. Emir almaktan hoşlanmamak da bir Yay burcu özelliği:) Ben de Yay burcu olduğum için çok iyi anlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa evet hatırladım şimdi, çok lanet bi özellik bence :)

      Sil