Postcrossing!

Geç bile kaldığım bir olay Postcrossing. Bir çoğunuz biliyordur, rastgele farklı ülkelere kartpostal gönderilip, yine rastgele farklı ülkelerden kartpostal alınan bir sistem. Ben göndereli uzun zaman olmuştu, acaba bana kart gelmeyecek mi derken bugün iki tane kartpostal aldım :) 
Bu New Orleans'tan gelen kartım. Colette göndermiş :) Orada sıcaklık 31 dereceymiş yazdığında yani 24 eylülde. Katrina Kasırgası'nda evleri çok zarar görmüş ama kasırgadan sonra geri dönüp evlerini onarmışlar ve orada yaşamaya devam ediyorlarmış. Sonbahar bahçeleri varmış ve orada yetiştirdikleri bitkileri.. Sonbahar bahçesiyle kastetmek istediği nedir farklı bir şey mi bilemiyorum :) Ve ayrıca New Orleans müziği ve yemekleri ile tanınırmış.

Bu kartım İrlanda, Waterford'tan. Rehmound sanırım yazan kişinin ismi. Yazısını okumakta çok güçlük çektim o yüzden isminden de emin değilim :) Bir kez Türkiye'ye Kuşadası'na geldiğini, Türkiye'nin çok güzel ama çok sıcak olduğunu yazmış. Waterford'un genel İrlanda havasında olduğu gibi kapalı yağmurlu olduğunu söylemiş. Ve Waterford, İrlanda'nın beşinci şehriymiş sırasıyla Dublin, Cork, Galway ve Limerick'ten sonra.

Daha çok kartpostalım olsun istiyorum. Özellikle de Çin ve Japonya'dan istiyorum. Harika kartpostallar gördüm gönderilmiş :) Siz de Postcrossing yapmak isterseniz siteye bir göz atın :)


16 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir sistemmiş.
    Hiç duymamıştım, sayende öğrenmiş oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de bayıldım ama kartların yolunu gözlüyorum resmen beklemek zormuş :)

      Sil
  2. Ben de başladım postcrossing olayına. Şimdilik 3 adet kart gönderdim. Almanya, Rusya ve Amerika'ya ama bana henüz gelen giden yok :/ Ço sabırsızlanıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 adet kart gönderdim ve 6 tanesi falan Almanya çıktı resmen Almanya'ya çalışıyorum ben :) Ama uzun sürüyo kartların gelmesi maalesef. Henüz 2 tane geldi bana da :/

      Sil
  3. Ne güzel bir uygulamaymışş

    YanıtlaSil
  4. ohaa çok güzel :)
    Hep öyle mektup arkadaşlarım filan olsun istemişimdir, kartpostal atayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada insanlarla kaynaşıp mektup arkadaşları da edinebilirsin :)

      Sil
  5. Ben uzun yıllardır Postcrossing yapıyorum ve neler birikti neler...
    Sistem bazen yavaşlayabiliyor ama ümidini kesme , çok zevkli bir şey bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok zevkli ve sabır istiyor sadece :) Kartlarımın yolunu gözlüyorum :)

      Sil
  6. Ola-la-la sayende postcrossing dünyasına ben de an itibariyle adımımı atmış bulunmaktayım. İlk kartpostalımı da Amerika'ya göndericem :) Bakalım bana nereden gelecek :) Çok teşekkürler tekrardan :)

    YanıtlaSil
  7. Bence birer birer gonderme, sonra sana kartpostal gelmeye basladiginda keske daha cok gonderseydim de bana da daha cok gelseydi diyebilirsin :) Bunlardan sonra gelen kartlarimi da paylasicam en yain zamanda :)

    YanıtlaSil
  8. Hımmm tamamdır o zaman, mesaj alındı :)) Pazartesi günü kartlarımı adreslerine ulaşmak üzere göndermiş olucam inşallah :)

    YanıtlaSil
  9. çinden yeni döndüm,bu postakartı olayını gitmeden bileydim size gönderirdim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok sevinirdim. Ama olsun şuan düşünmüş olmanız bile yeterli benim için ^^

      Sil