Nefis Pancake



Dizide görünce birden hatırladım ne kadar uzuuun zamandır Pancake yapmamışım. Hatta tarifimi de kaybetmişim. Ama zevke göre hazırlanan Pancake ile sınırlarınızı zorlayabilirsiniz :) Tarife göre sanırım 4 kişilik falan Pancake yapılıyor ben hepsini tek başıma yedim :)
Tarifimi kaybetmiş olduğumu anlayınca yeni tarif aramaya giriştim ve en sık karşıma çıkan tarif Jamie Oliver'ın Pancake tarifi oldu. Bu kadar çok söz edildiğine göre güzel olmalı dedim. Ufak değişiklikler var tabi tarifte. Orjinalinde şeker yokmuş ancak bende okuduğum diğer sayfalardaki gibi şeker eklemeye karar verdim. Kesinlikle bu tarif benim o kaybettiğim tariften çok çok daha güzel oldu:) Geçelim malzemeleree..


Malzemeler
*3 yumurta
*115gr un ( Ölçünüz yoksa 1 bardak artı 1 parmak fazlasına denk geliyormuş. )
*1 paket kabartma tozu
*140ml süt
*1 fiske tuz
*2 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı
Kuru olan iki ayrı kaba yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıyoruz. Şekeri yumurta sarılarına ekleyip biraz çırptıktan sonra sütü ekliyoruz. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip pürüzsüz bir karışım elde ediyoruz.
Yumurta aklarına da bir fiske tuz atıp çırpma teli veya başka bir çırpıcı ile köpük haline getiriyoruz. Teli batırıp çıkardığınızda tepecik oluşuyorsa, katılaşmış bir köpük oluşturmuşsanız işlem tamamdır. Bu köpüğün fazlalığı yada daha sulu kalmış olması Pancake'lerinizin pofudukluğunu belirliyor. Ne kadar çok köpük o kadar çok pofuduk Pancake'ler :)
Sonra köpük köpük olan yumurta aklarını unlu karışıma ekliyoruz ama mümkün olduğunca az karıştırıyoruz. Hatta mümkünse spatula ile karıştırıyoruz ki köpükleri fazla hırpalamayalım :)
Teflon tavamızı arada azıcık azıcık yağlayarak pişiriyoruz. Hepsinin aynı büyüklükte olması için uygun bir ölçüye ihtiyaç var. Bu küçük bir kepçe olursa güzel olur mesela. İlkini pişirmeden önce tavanın biraz ısınmasını beklemeli.
Sıcak sıcak tüketilirse daha nefis olur ve üzerine mevye, çikolata, fındık, fıstık, ceviz, pudra şekeri, pekmez, şurup vb. (ki bu liste zevke göre uzar da) kullanılabilir. Asıl sık kullanılanı Akçaağaç şurubuymuş sanırım. Berlin'de yediğimi hatırlıyorum, oldukça lezzetliydi ve akçaağaç şurubunu bulursam yediğimin o olup olmadığını da söyleyebilirim :) Ama bence çokta farketmiyor. Annemin üzümden yaptığı pekmez şurup arası bir şey vardı (ne denir ona bilemiyorum ) onu kullandım ben. Üzerine de önce elma koydum fotograflarda olduğu gibi. Elmalar bitince muz kivi de denedim ama en sevdiğim elma oldu :) Tavsiye edilir.



http://miladannotlar.blogspot.com.tr/

6 yorum:

  1. Nefis gozukuyor. Sabah kahvaltisinda harika oluyor. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sabahları neşelendirmeye yetiyor :)

      Sil
  2. bende aldım tarifin çıktısını hemen, evde akçaağaç şurubum da var taa Kanada'dan gelmişti :) ellerine sağlık akşamım tatlanıcak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok sevindiim, denedikten sonra yorumunu da merak ediyorum :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık :) harika görünüyor :)

    YanıtlaSil