Huawei-ascend mate 2 Phablet

Henuz ocak ayinda Amerika'da lansmani yapilmis cok yeni bir telefon bu. Turkiye'ye onceki modeli mate 1'den cok az sayida girmisti. Turkiye'de bilinmeyen bir marka icin fiyatlari yuksek geldiginden pek tutulmadi saniyorum.
Cin'de olan bir yakinimdan getirmesini istedim bu telefondan ama ozelliklerinden tam da emin olamiyordum. Boyutunu bile tam olarak gozumde canlandiramiyordum. Biraz da risk alarak bu telefonda karar kildim.
yurtdisindan akilli cep telefonu

Oncelikle fiyatindan baslayayim, ben 270 Euro'ya aldim ama japonya icin uretilen ilk seriydi, fiyatinin yukseldigini duydum. Sadece telefon degil Phablet adiyla farkli bir kategoride belirtiliyor. 6.1" ekrana sahip. On kamerasi 5mp, arka kamerasi ise 13mp, oldukca iyi bu konuda. Beyaz renk secenegi 1.modelde yokken ascend mate 2'de var. Ben de beyazi tercih ettim. Turkce dil secenegi henuz yok. Ingilizce kullaniyorum ben.

Birazda teknik ozelliklere bakmak gerek ki zaten bence telefonun asil potansiyeli teknik ozelliklerinde. 2 gb ram'e sahip, Android 4.3 Jelly Bean isletim sistemi var, 1.6GHz QuadCore islemci  yani 4 cekirdek ama soyle bir sey var. 4 cekirdekte sanal var ama sanal olmasi bir fark yaratmiyor, 8 cekirdek kapasitesinde calisiyor. Bu telefonda hicbir yavaslama, ekranda donma vs olmamasi demek. 16gb dahili hafizasi var ve 64gb arttirilabilir hafizaya sahip. Ben suan elimde olan 4gb hafiza kartiyla kullaniyorum, henuz daha fazlasina ihtiyac duymadim. 4G ve 3G'li iki cesidi var telefonun ancak Turkiye'de henuz 4G altyapisi olmadigi icin ben 3G'li olani aldim.

Sarj konusundaysa resmen bir numara, Samsung Galaxy S5'in 2800mAh pile sahipken Huawei Ascend Mate 2, 4050mAh pile sahip. Tecrubeyle sabit ki gercekten resmen tam performans kullaniyorum ve uzun sure idare ediyor sarji simdilik. Eldivenle kullanmak icin ozel bir modu var. Ayrica tek elle kullanim icin de boyle birsey var. Boyutu biraz buyuk oldugu icin tek elle kullanimini kolaylastirmak icin boyle bir sey yapmislar. Full hd video izlenebildigi gibi kulakligi da 7+1 ses sistemine sahipmis. Inanin bir kulaklikta bu nasil olabilir bilmiyorum ama film izlerken daha iyi anlasiliyor bu. Birkac kez arka seslerin gercek oldugunu sanip kulakligi cikardigimda anladim. Dogrusu aksesuarlarinin pek kaliteli olmadigini duymustum. O konuda bir beklentim yoktu.

Cok yogun kullandigimda arkasinda ust tarafta isinma oluyor biraz. Bu pek hos degil. Bunun disinda suan aklima gelen baska ozelligi yok ancak ben oldukca memnunum. Bu ayarda telefonlarin Turkiye'de 2.000 tl'den basladigini dusunursek cokta karli olsugumu dusunuyorum. Ayrica garanti olayi da soyle oluyormus. Bozuldugunda kargoyla veya yine bir tanisik araciligiyla firmaya gonderiliyor ve tamir degilde sifir urun aliniyormus. Burada da sorun su, imei numarasi degisecegi icin Turkiye'de kayit degisikligi isleminin yapilmasi gerekiyor.
Hi unutmadan pasaport kaydi icinde toplamda 170tl odedim.

Evet biraz ugrasli yurtdisindan telefon almak ama ben aldigim telefondan cok memnunum. Siddetle tavsiye ediyorum:)


http://miladannotlar.blogspot.com.tr/

6 yorum:

  1. Anlattığın özelliklere göre baya güzelmiş. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  2. kardeşim aldı mila cığım 600 tlye,kullanımı kolay,ben begendim valla alsammı diye düşünüyorum da kullanamıyorum dokunmatik tel.halen daha tuşlu kullanıyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım alışılıyor, ben de düşünmedim değil başlarda ama çok daha kolay geliyor hatta insana :)

      Sil
  3. ben de ascend mate 2 almak istiyorum, türkiye'ye gelmiyor nedense. yurtdışı cihaz olarak satan bi yer bilen var mı acaba? ascend mate'i bile bulamıyorum ne yazık ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de ben de çok aramıştım ama maalesef bulamadım. Hatta 1'i de çok az gelmiş ilk çıktığı zamanlarda bir daha da gelmemiş. Şuanda da bulunabileceğini pek sanmıyorum. Ancak halen telefonumdan çok memnunum, hiç bir sorun çıkarmadı maaşallah :) bilginize..

      Sil