Kiraz gibi tatli:)

kolay pratik tarif sunum

Gorunumu kiraz gibi olan kolay mi kolay bir tatli bu. Lezzetinden once goruntusu insani etkiliyor. Ilk gordugumde gercekten kiraz mi tereddutu yasadim bir iki saniye kadar:) Tadi ise potibor biskuvi agirlikli oluyor. Gecelim sofralara renk katacak tarifimizin malzemelerine:)

Malzemeler
1 paket potibor biskuvi
2 yemek kasigi toz seker
1/2 su bardagi ilik sut
1/4 paket margarin
Gida boyasi

Ilk olarak biskuvileri Rondo'da cekiyoruz. Sonrada butun malzemeleri karistiriyoruz. Sirasi onemli mi bilmiyorum ama ben once biskuvilerle oda sicakligindaki margarini kariatrdim, sonra sekeri sonrada parcalar halinde sutu ekledim. Sutu kontrollu eklemek onemli, karisimin kivami sekil alacak sertlikte olmali, sonra dolapta beklettigimizde de sekli sabitlenecek. Gida boyasi sivi olursa kullanimi daha kolay oluyor, ben soyle cay kasiginin ucuyla azicik kullandim. Yeterli oluyor zaten. Rengi iyice oturana kadar yoguruyoruz ve esit kucuk toplar yapiyoruz. 
Belki de puf noktasi diyebilecegimiz can alici konu ise kirazlarimizin sapi:) Bunun icin parkta bahcede, igne yaprakli bir cam agaci bulup ignelerini topluyoruz, guzelce yikayip temizliyoruz. Ben azicik sirkeli suda bile beklettim. Sonra kurulayip esit boyda kesiyoruz. Vee fotografta oldugu gibi iki kirazi birlestiriyoruz:) Saplarini oldukca dibe kadar batirin ki dondugunda daha saglam tutsun. Elimize alinca kirazlar dusmesin:)

Afiyet olsun:)


http://miladannotlar.blogspot.com.tr/

4 yorum:

  1. mrhaba blogumda cekılsım var beklerım

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Blogunuzu çok begendim ve sizi takibime aldım :)
    Bende bloguma beklerim.
    Sevgiler,
    http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyorlar acıktım valla:)
    Bana da beklerim http://sansaafashion.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. çok hoş bir paylaşım olmuş, olsa da yesek :)
    Bloguma ben de beklerim :)
    http://ebrarligunler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil