Çikolatalı İrmik Helvası

(Temsili foto!)
Blogumun ne kadar karmaşık bi hal aldığının farkındayım :) Hobi, kozmetik, yemek bloglarının karışımı gibi bişey oldu ama napayım yahu biraz maymun iştahlı bir kişilik olduğumdan her şeye ilgi duyabiliyorum, sonra da o ilgim başka bişeye kayıveriyo :) Arada bi pratik tarifler paylaşıyorum ya, buda yeni denediğim ve tadını birazcıcık browniye benzettiğim bi tarif. Sırada limonata da var aslında ama geçen yaz paylaşmıştım, şimdi tarif üzerinde çalışıyorum. ( bu ne havalı söyleniyo ha, uzmanım çünkü ben bu konularda en iyisini bulcam, bilim adamı gibi bişeyim işte:p ) Ama cidden tarifte eksik olan bişeyler var daha çözemedim, mükemmeli bulmalıyım, bulduğum an paylaşıcam, hem yaza kadar bulurum heralde :)) Tamam çok uzattım tarife bakalım hadi..

Malzemeler
1 sb İrmik
1 sb toz şeker ( Ben fazla şekerli sevmediğimden. İsteğe bağlı olarak birazcık arttırılabilir.)
2 ymk k. tereyağ
1/2 sb sıvı yağ (Tarifte böyle ama bana sıvı yağ fazla gibi geldi 1/3 falan olsa en azından daha iyi olur diye düşünüyorum. )
1,5 sb ılık süt
1,5 sb ılık su
80 gr. bitter çikolata ( 1 paket yani, genelde 80 gr. oluyolar. )
  
Yapılışı
- Yağları tencereye alıp, eridiğinde irmiği ekleyerek kavuruyoruz. Taa ki irmiklerin rengi biraz koyulaşana kadar, aman dikkat yakmayın :)
- Başka bir kapta da ılık su, ılık süt ve şekeri karıştırıyoruz, şeker iyice eriyene kadar.
- Sonra iki karışımı birleştirip kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz ve ardından çikolatayı da ekliyoruz.
- Veee suyunu çekene kadar bu şekilde karıştırıyoruz. Suyunu çekince ateşten alıp dinlendirmemiz gerek. Tarifte 15 dk diyor ama bence yeterli değil. Ben ertesi güne kalan azıcık helvayı yediğimde, bir gün bekletince daha lezzetli olduğu kanaatine vardım. En azından 3-5 saat beklemeli daha oturmuş bi lezzet için.
-Hı bir de ocaktan aldıktan sonra ben birazcık ceviz içi çekip karıştırdım içine süper olmuş, şiddetle tavsiye ediyorum :) 

Denediğim tariflerin bir de fotografını çekmem lazım aslında ama, aniden karar veriyorum bi tarifi denemeye, fotograf makinası Romeomda kalmış oluyo yada ben fotograf çekene kadar bitmiş oluyo :) Neyse bundan sonrakilere artık kısmetse :) Servis hazırlarken de kalıp veya kaselere koyup ters çevirip çıkarırsanız daha güzel bi sunum olur, Afiyet olsunn! :)





6 yorum:

  1. leziz görünüyor ama bilemedim :)

    YanıtlaSil
  2. Gece gece acıktım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek yemek güzeldir, hayırlı şeylere vesile olmuşum o zaman :P

      Sil
  3. mila ellerıne sağlık nefıs gorunuyor üstelık de çıkolatalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, çikolatayı kim sevmez ki zaten değil mii..

      Sil