Truffle Tarifi: En sevdiğim



En son Romeom'a doğum gününde yapınca son kalan bir kaç taneyi fotoğrafladım, tarifi paylaşmak için. Ama asıl süslü kutuyu çekmeyi unutmuşum. Truffle şimdiye kadar sevmeyeni beğenmeyeni duymadığım bir tatlı. Bir kere çikolata ağırlıklı bir lezzetin sevilmemesi mümkün değil :) Romeom da bayılıyor, mümkün olduğunca yapmaya çalışıyorum ben de. Çok farklı tarifler mevcut tabi bunda da ama ben kendimce sevdiğim, severek yapıp severek yediğim tarifi paylaşıyorum. Sanırım en kolay truffle tarifi bu :) Çok kolaycı bir insan olduğumdan, tariflerin kolaylarını seçiyorum sanırım :) Ama hem lezzetli hem kolay olanlarını, püf nokta bu :)
Tarife geçecek olursak malzemeler şöyle;
*6 dilim kakaolu kek
*200ml sıvı krema
*250gr çikolata
+süsleme de kullanmak üzere yaklaşık bir paket daha çikolata eklenebilir.
Gelelim yapım aşamasına;
*Öncelikle kremayı benmari denilen şekilde kaynatıyoruz. Yani bir kapta su kaynarken kremayı başka bir kapta kaynayan suyun üzerinde kaynatıyoruz. Cümle çok mu karışık oldu? Yok yok olmadı, zaten o kadar çok yemek programı falan var ki 5 yaşındaki çocuğa sorsan anlatır benmariyi jülyen kesmeyi :) 
*Krema ısınırken çikolataları hemen bir kaç parçaya ayırıyoruz. Krema kaynama noktasına gelince çikolataları atıyoruz içine. Bu aşamada ocak en düşük ayarda olursa iyi olur. Karıştırarak krema ve çikolataya birleştiriyoruz. 
*Dilim kekleri robot yardımıyla yada el ile ufalıyoruz. Her ikisi de kolay oluyor, tercih size kalmış.
Son olarak kekleri de, çikolata krema karışımına ekliyoruz. Güzelce karıştırıp dolaba koyuyoruz en az 1-2 saat beklemek üzere.
*Çikolatalar bitter olmak zorunda değil, hatta bence sütlü fındıklı falan değişik çikolatalar kullanılabilir. 3 paket alıyorum mesela ben, bir sütlü, bir bitter, bir fındıklı şeklinde.. Yada şu da olabilir; sütlü veya bitter alırsınız çikolataları ama karışıma dolaba koymadan önce fındık fıstık bir şeyler ekleyebilirsiniz.

*Karışımı dolaptan aldıktan sonra elimizde küçük toplar haline getiriyoruz. Yağlı kağıda dizip süsleme aşamasına geçiyoruz. Ben çikolata eritiyorum üzeri için ve çok basit bir şekilde azıcık renk olsun diye toz antep fıstığı kullandım. Farklı süslemeler de yapılabilir. Genelde gördüğümüz şekli üzeri tamamen hindiztan cevizi yada tamamen fındık kaplı olanlar. Kahve kaplı olanlar da var mesela.. Tercih sizin.
Afiyet olsun! :)


http://miladannotlar.blogspot.com.tr/

5 yorum:

  1. Süper bir paylaşım olmuş. Tatlıya özellikle çikolatalı herseye bayılırım. Denemekte fayda var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim ve iddia ediyorum bayılacaksınız lezzetine :)

      Sil
  2. Harika gozukuyor en kisa surede bende deneyecegim:)

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş bende Çırağan Sarayı Workshopunda yapmıştım! www.intrustweeat.com

    YanıtlaSil