Bursa'da Ulaşım


Bursa'da ki halk otobüsleri özel olduğu için çok fazla sıkıntı yaşanıyordu. Kör cahil adamlar halkla sürekli tartışma içerisindeydi, saygısız laftan anlamaz tavırları, durakları atlayıp durmamaları vb. birsürü sorun yaşanıyordu. Dolayısıyla belediyeye çok fazla şikayet geliyomuş, öyle ki günde binlerce.. Belediye bu otobüslerle anlaşmaya varıp maaşlı olarak kendisine bağlı olarak çalışmalarını istedi ve tabi ki kabul etmediler. Bir de özel oldukları için otobüsleri bir görseniz, çoğu eski zaten onu geçtim, hindistan otobüsleri gibi 80lerin dolmuşları gibi süslü püslü, her yerinden bişeyler sarkıyo. Son zamanlarda Bursa'ya geldiyseniz şehirdeki değişimi farketmişsinizdir. Belki de Türkiye'nin en hızlı gelişen şehri Bursa, ciddi bir modernleşme hareketi var. Bu durumda o otobüsler şehre hiç mi hiç yakışmıyor.

Tamam bir de şimdi otobüsçüler açısından bakalım. Söylenenlere göre aylık kart sistemi gelince gelirleri düşmüş, belediye kendilerine gelirin çok küçük bir kısmını veriyormuş falan şeklinde şeyler duydum, doğruluk payı ne kadardır bilemiyorum ama aldıkları para ne olursa olsun onu hak edecek şekilde yapmıyolar işlerini. En son haftasonu, otobüsçüler dediler ki "Bukart" kullanılmıcak artık otobüste biz para alıcaz. Düşünsenize en az 10 sene gerisine gidicekmişiz :) Belediye tabi ki öyle bişeye müsade etmedi, polis jandarma hazır, otobüste yolcudan para aldığınız an bir daha otobüs hattında çalışamazsınız şeklinde uyarıda bulunuldu. Sonuç olarak görüşmeler sürüyormuş ama kart kullanmaya devam ediyoruz. 

Biran öncede hem şöforlerin hem otobüslerin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Çok fazla otobüs kullanan biri olarak inmek istediğim durakta bırakmamalarından bıktım yahu. Bir de saygısızlar ki sormayın.
Ya bişey daha var, bugün eve gelirken otobüste önümde bi adam kıymalı börek yiyodu. Otobüste yapılcak şey mi bu allah aşkına. Zaten hava soğuk diye kapı pencere kapalı. Artık çalışmaya başlayıp arabamı almalıyım sanırım. Otobüs yolculukları sıkıntılı olmaya başladı :))

Bir de bizim artık "Budo"muz var biliyo musunuz :p
Birde 15 dakikada istanbul'a gidebiliyoruz uçak taksi ile, bir de ödüllü İpek Böceği tramvayımız var. Amma övdüm şehrimi :D Ama güzel gelişmeler bunlar.. Tek sorun halk otobüsleri kaldı, onun da çözümü yakındır inşallah.


16 yorum:

  1. Ben de senin gibi düşünmüştüm 10 sene gerisine gidiyoruz diye.Büyük bir saçmalık kesinlikle ! Vatandaş ne yapağını şaşırdı bir kart bir para ! Zaten Bursa'da ulaşım çok pahalı.
    Bir sürü şikayet ettim,döktüm içimi rahatladım :))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım artık şikayet etmek zorunda kalmayız ya, bitsin bu çile :))

      Sil
  2. Birde gel İstanbul'u gör.. Tamam bazı arabalar yeni ama 50 kişilik arabaya 150 kişi binince bizim halimizi düşün :d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli saatlerde (akşam iş çıkışı saatleri gibi) Bursa'da da aynı şeyi yaşıyoruz. Gerçekten ulaşım büyük bir sorun, İstanbul nüfus itibariyle de bu sorunu ciddi ciddi yaşıyodur şüphem yok :)

      Sil
  3. Hiç haberim yoktu para muhabbetinden. Ben de Gemlik'ten tee kampüse gittiğim için giderken 93, dönerken metro falan kullanıyorum. Özellikle 93 ve 48 kanayan yaramız :) Bu arada ipek böceğini gördüm, ne kadar güzel olmuş o.

    4.5 yıldır Bursa'dayım ve gerçekten ilk geldiğimdeki Bursa'yla şimdikinin arasında dağlar kadar fark var. Bursa'yı sevmem, alışmam zor oldu ama artık bırakmak zor geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gemlikten kampüse :O çok yorucu olmalı ya..93'ü pek kullanmıyorum ama 48'i tabi biliyorum, çekilecek dert değil :) Ben uzun yıllardır Bursa'da olmama rağmen, ben de sevmediğimi söylerdim, son yıllarda daha çok hissediyorum aslında seviyormuşum :) Alışınca öyle oluyor..

      Sil
  4. Bu arada mimin var bende :)

    YanıtlaSil
  5. yakında bende bursalı olacağım.bunlar güzel gelişmeler sanırım halk otobüsü sorunu her yerde oluyor istanbul da bile hala akbile sıcak bakmıyor halk otobüsler bir zoraki onlar için
    bu arada bloğunu okumak gerçekten çok zevkli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otobüs sorununun çözülmesini umuyorum ben de. Bursalı olacak olmana sevindim, güzeldir ki Bursa :)) Blogumu sevmene de sevindim, teşekkürler :)

      Sil
  6. bu yazıyı tee ne zaman görmüştüm, vaktim olmadığı için yeni okuyabiliyorum :)

    bir bursalı daha gördüğüme sevindim :) ben de 4 sene boyunca bursa'nın toplu ulaşımından illallah ettim, 1,5 sene önce araba aldım, rahatladım. tam bir rezillik bursa'da ulaşım. bir de gece 12 deyince bütün toplu ulaşım duruyor ya, yıllarca neler çektim :@

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, araban yoksa resmen özgürlüğün kısıtlanıyo. Gerçekten çok sinir bozucu ulaşım olayı. Şöyle eli yüzü düzgün bi işe başlıyayım benim de ilk işim araba almak olucak sanırım :) Ayrıca ben de sevindim blogumda bir Bursalı daha gördüğüme :) Etkinlik düzenleyecek sayıda varız galiba, bunu da bi düşünmek lazım :)

      Sil
    2. bi seni biliyorum bursalı, başka da bilmiyorum. sen biliyorsan başka, toplaşalım :)

      Sil
    3. Tamamdır ilgilenicem bu konuyla :)

      Sil